Skip to content
Societate

UPDATE: Cinci militari români au fost răniţi în Afganistan

Radio Romania Actualitati

Cinci militari din Batalionul 300 Protecţia Forţei „Sfântul Andrei” au fost răniţi vineri în Afganistan, fiind transportaţi la spitalul din Baza Aeriană din Kandahar, scrie news.ro.

Cinci militari din Batalionul 300 Protecţia Forţei „Sfântul Andrei”, care se află în misiune în Afganistan, au fost răniţi vineri, 24 mai, în jurul orei 12.30, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate. Pe timpul executării misiunii, maşina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat„, anunţă MApN.

Militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost evacuaţi pe cale aeriană la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Cei cinci militari sunt conştienţi şi starea lor de sănătate este stabilă.

Detalii cu privire la identitatea militarilor implicaţi în acest incident vor fi făcute publice, conform procedurilor-standard aplicabile, numai după informarea familiilor acestora.

Conducerea M.Ap.N. este informată în permanenţă despre situaţie şi urmăreşte cu atenţie evoluţia de sănătate a militarilor.

Militarii răniţi în atac sunt plutonierul Marian Rusu, caporalii clasa a II-a Florin Anton şi Florin-Alexandru Ştefan, caporalul clasa a III-a Petrică Apetroaie şi fruntaşul Nicolae Petcu.

Ei sunt în stare stabilă şi se află internaţi la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar.

La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanţelor producerii evenimentului, condusă de şeful de stat major al unităţii.

– „Cinci militari din Batalionul 300 Protecţia Forţei „Sfântul Andrei”, care se află în misiune în Afganistan, au fost răniţi vineri, 24 mai, în jurul orei 12.30, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate. Pe timpul executării misiunii, maşina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat„, anunţă MApN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *