Skip to content
Politică

Cinci persoane reținute în dosarul Biblioteca Metropolitană

Marți au avut loc percheziții de amploare la Biblioteca Metropolitană din Capitală, dar și la alte 17 adrese. În urma perchezițiilor cinci persoane au fost reținute.

Conducerea bibliotecii este bănuită de polițiștii Direcției de Investigare a Fraudelor că a cumpărat volume rare și a falsificat documente în care erau menționate achiziții de cărți obișnuite, potrivit Agerpres.

" "
" "

Printre cei cinci care au fost aduși în arest la Poliția Capitalei se află și fostul director al Bibliotecii până în anul 2013.

Prejudiciul estimat până în prezent depășește 5 milioane de lei. În cauză s-a dispus prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra a 12 imobile evaluate la suma totală de 508.746 euro. Totodată, s-a instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri evaluate la suma de 5.485.000 lei.

Managerul Bibliotecii Metropolitane, Florinel Rotaru, a fost demis din funcție în martie 2013 de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Decizia a fost luată în urma verificărilor Direcției de Control și ale Direcției de Audit Intern din cadrul Primăriei Municipiului București, la solicitarea edilului șef al Capitalei.

Raportul a arătat că multe dintre deficiențele constatate sunt rezultatul unui management defectuos, pe fondul necunoașterii sau cunoașterii insuficiente a prevederilor legislative în vigoare, dar și ineficiența în administrarea, angajarea și utilizarea resurselor publice locale. Până la organizarea concursului de proiecte de management pentru asigurarea conducerii acestei instituții, primarul general Sorin Oprescu va desemna o persoană care să preia conducerea interimară, în perioada imediat următoare, preciza la acea dată Primăria Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *