Skip to content
Societate

Cinci polițiști de frontieră din Bihor, trimiși în judecată pentru luare de mită

Facebook

Cinci polițiști de frontieră din cadrul ITPF Oradea au fost trimiși în judecată pentru luare de mită, potrivit antena3.

Potrivit unui comunicat al DGA, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a cinci poliţişti de frontieră în cadrul ITPF Oradea.

În perioada martie-mai 2021, aceștia au primit de la șoferi ai unor camioane sume de bani cuprinse între 50 de lei şi 100 de euro pentru a reduce timpii de așteptare în coloana ce se formează pe drumul european E60, pentru a nu-şi îndeplini atribuțiile de serviciu referitoare la carantinarea persoanei și pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu referitoare la controlul documentelor transportatorilor de marfă.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Bihor cu propunere de a menține măsura sechestrului asiguratoriu privind pe unul dintre inculpați, având în vedere că s-a constatat o disproporție între veniturile licite ale acestuia și averea sa.

Cei 5 inculpați au fost reținuți și arestați preventiv în perioada 7-17 decembrie 2021, au fost în arest la domiciliu în perioada 17-31 decembrie 2021, iar ulterior au fost plasați sub control judiciar pe o perioadă de 120 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *