Cinci previziuni ale CNN pentru 2024 despre războiale din Ucraina și Fâșia Gaza

CNN News

CNN News a publicat în prima zi a noul an cinci previziuni pentru 2024.

CNN subliniază că situația tensionată dintre Israel și gruparea teroristă Hamas ar putea duce la un război care se extinde pe termen lung. Cu statul evreu intensificând ofensiva în Fâșia Gaza și presiuni internaționale pentru limitarea războiului, riscul unui conflict extins în Orientul Mijlociu crește. Schimburile transfrontaliere dintre Hezbollah și IDF și atacurile proxy din Irak și Yemen adaugă un strat suplimentar de complexitate.

Al doilea eveniment marcant din 2024 pe lista celor de la CNN este despre războiul de la granița noastră. Invazia lui Vladimir Putin în Ucraina va ajunge la al treilea an, fără semne clare de victorie sau compromis. Sprijinul internațional pentru Ucraina scade, iar perspectivele unei contraofensive reușite se estompează. Diviziunile politice în SUA și Europa împiedică furnizarea de ajutor militar. Acest impas ar putea influența stabilitatea geopolitică în regiune.

Un alt punct important pe agenda anului 2024 îl reprezintă alegerile. Cu două miliarde de oameni așteptați la urne anul acesta, CNN subliniază că alegerile vor juca un rol crucial în contextul instabilității globale. Se pune accent pe alegerile din SUA, India și Rusia, precum și pe altele la nivel mondial. Totodată, posibilitatea revenirii lui Donald Trump la Casa Albă și alte schimbări la nivel global adaugă incertitudine în peisajul politic mondial.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: