Skip to content
Prahova Știri locale

Cinci spitale din Prahova, anchetate după moartea unui tânăr de 25 de ani din Vălenii de Munte

facebook

Cinci unități medicale din Prahova sunt anchetate de Direcția de Sănătate Publică Prahova în cazul morții lui Sabin Ciurlea, un tânăr de 25 de ani din Vălenii de Munte.

Spitalul Județean de Urgență Ploiești, Spitalul CF Ploiești, Spitalul Movila (secția de boli infecțioase a SJUP), Spitalul Municipal Câmpina și Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte sunt cercetate disciplinar de DSP Prahova. Momentan, instituția a sancționat doar Spitalul Câmpina, ancheta în cazul celorlalte unități medicale fiind în curs. În paralel, Poliția Prahova a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, scrie libertatea.ro.

În urma analizei cazului s-a ajuns la concluzia că medicul de gardă de la secția chirurgie a Spitalului Municipal Câmpina a consultat pacientul, pe 31 martie 2020, numai din punct de vedere chirurgical, neținând cont de comobirditățile din fișa medicală trimisă de la Spitalul CFR Ploiești și nerespectând recomandarea medicală. S-a aplicat SMC Câmpina o sancțiune 30.000 de lei, maximum prevăzut de lege”, a explicat Bogdan Nica, șeful DSP Prahova, pentru ziarulincomod.ro.

Directorul DSP Prahova a mai precizat că în cazul ”Sabin Ciurlea” se conturează indiciile unei culpe comune între unitățile medicale pe unde a trecut tânărul șofer de TIR. Faptul că Spitalul Câmpina era desemnat de Ministerul Sănătății să preia pacienții suspecți de COVID nu degreva de obligații alte unități medicale, așa cum este cazul Spitalului Județean din Ploiești.

Șofer de tir, Sabin Ciurcă, 25 de ani, revenise în țară pe 7 martie, iar pe 23 avusese cununia. De câteva zile, devenise tatăl unei fetițe. În ciuda faptului că se afla în țară de peste trei săptămâni de zile și nu dezvoltase simptome specifice noului tip de coronavirus, Sabin a fost considerat suspect de Covid-19 și i s-a făcut testul specific. A murit pe 1 aprilie, la Câmpina, după ce a trecut pe la Spitalul din Vălenii de Munte (de două ori, pe 28 și 29 martie), Spitalul Județean de Urgență Ploiești (29 martie, plus secția de infecțioase – 30 martie), Spitalul CFR Ploiești (30 martie) și Spitalul Muncipal Câmpina (30 și 31 martie). Necropsia a scos la iveală că tânărul a fost răpus de pancreatită. În lungul drum prin spitale, Sabin Ciurcă fusese diagnosticat cu hernie ombilicală. Ca un blestem, rezultatul testului Covid-19 a venit post-mortem și a fost negativ în cazul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *