Skip to content
Politică

Cinci zile de carantină pentru Marcel Ciolacu: Liderul PSD, contact direct cu ministrul Lucian Romaşcanu, infectat cu COVID-19

Inquam photos

Liderul PSD Marcel Ciolacu se află în carantină, timp de 5 zile, după ce a intrat în contact cu ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, care a aflat că a contactat virusul SARS-CoV 2. Acesta este vaccinat şi s-a testat, fiind negativ, iar perioada de izolare expiră duminică.

Potrivit normelor sanitare, preşedintele PSD a intrat în izolare timp de cinci zile, după ce ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Marcel Ciolacu va ieşi din izolare duminică, au precizat surse din PSD pentru News.ro. Liderul PSD este vaccinat cu trei doze, ultima doză fiindu-i administrată în luna octombrie.

Săptămâna aceasta trebuia să se desfăşoare o şedinţă a coaliţiei de guvernare, pentru subiectul crizei facturilor la energie, însă liderii PSD, PNL şi UDMR nu s-au mai întâlnit. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu afirma într-o intervenţie la Antena 3 că este posibil ca şedinţa coaliţiei să aibă loc până la finalul acestei săptămâni.

Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu a fost confirmat cu COVID-19.

Aceasta a precizat, joi, într-o postare pe Facebook, că deşi a mai avut un episod de COVID în noiembrie 2020, este vaccinat cu două doze şi s-a protejat rezonabil, ”totuşi Omicron se descurcă mai bine”. El îşi exprimă însă regretul că din această cauză a ratat ”una dintre cele mai frumoase, dacă nu cea mai frumoasă săptămână din anul unui ministru, săptămâna ce cuprinde Ziua Culturii Naţionale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *