Cine a câștigat concursul Miss World 2024. Românca Ada Maria Ileana nu a intrat în top 40

Sursa foto: Facebook Miss World

Krystyna Pyszková, din Republica Cehă, a fost desemnată Miss World 2024, după finala concursului, care s-a defășurat sâmbătă, 9 martie, începând cu ora 16.00 a României, la Jio World Convention Center din Mumbai, India.

După mai bine de o oră de competiție, în funcție de modul cum s-au descurcat la probele talent, Top Model sau implicare în proiecte umanitare, au fost selectate concurentele din Top 40.

Dintre acestea, juriul a desemnat finalistele top12: Miss World din Brazilia, Republica Dominicană, Trinidad Tobago, Botswana, Mauritius, Uganda, Republica Cehă, Anglia, Spania, Australia, India și Liban.

După o nouă selecție, reprezentantele Australiei, Mauritius, Spaniei și Republicii Dominicane nu au mai intrat în top 8.

Krystyna Pyszková, din Republica Cehă, este cea de-a 71-a Miss World. Tânăra de 24 de ani care a câștigat, sâmbătă, coroana în cadrul unei ceremonii grandioase este studentă la două facultăți, Drept și Administrarea Afacerilor, dar și voluntară și model internațional.  Ea a fondat Fundația Krystyna Pyszko și continuă să sprijine activitatea de acolo.

Potrivit Miss World Organization, momentul cu care se poate mândri Krystynei a fost deschiderea unei școli de engleză pentru copiii defavorizați în Tanzania, unde a făcut și ea voluntariat.

Noua deținătoare a titlului Miss World este a treia câștigătoare a unei coroane de concurs „Big 4” pentru Republica Cehă. În 2012, țara europeană a câștigat coroana Miss Earth, prin Tereza Fajksová.

Miss World face parte din concursurile de elită „Big 4” din lume, alături de Miss Univers, Miss International și Miss Earth.

Tot sâmbătă, la Mumbai, indianca Nita Ambani a obținut premiul Miss World pentru acțiuni umanitare.

Fosta Miss World este Karolina Bielawska din Polonia. Aceasta a câștigat titlul pe 16 martie 2022 la San Juan, în Puerto Rico, iar în 2023 nu s-a mai organizat, urmare a întârzierii precedentei ediții.

Miss World România, Ada Maria Ileana, a pășit cu dreptul în competiție, la probele sportive și la proba de talent, cu piesa ”Lie, Ciocârlie” Cea mai spectaculoasă probă de până acum a fost cea de Top Model, unde Ada a prezentat creația lui Pavel Kroyman, un designer din Republica Moldova, cel care a creat și costumul național al Miss World Romania.

Ada Maria Ileana este mândră că este româncă și că poate să fie o voce pentru România, în India, între reprezentantele din 120 de tări participante la cea mai mare competiție mondială de Miss.

Reprezentanta României la Miss World are 26 de ani, este profesor de limbă engleză, certificată Cambridge. A absolvit un master în Politici Publice la University College London. Este licențiată în Studii de Securitate și este pasionată de relații internaționale și diplomație.

Bucureșteanca  Ada Maria Ileana a participat la mai multe competiții internaționale de frumusețe:  Miss International 2022 în Japonia, Miss Tourism International 2018 în Malaezia și Miss Tourism World în China. Are mai multe titluri în palmares, printre care Miss World România 2023 și Miss Internațional România 2022.

Cea mai importantă competiție a finalei de la Mumbai este Beauty With a Purpose, unde fiecare trebuie să-și prezinte proiectul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: