Skip to content
Politică

Cine a stabilit majorarea pensiilor anunţată de Marius Budăi? Marcel Ciolacu: „Nici eu, nici domnul prim-ministru nu am înaintat niciun procent”

Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, despre majorarea pensiilor, anunţată recent de ministrul Muncii, Marius Budăi, ca propunere din partea PSD, că nici el şi nici prim-ministrul Nicolae Ciucă nu au înaintat niciun procent privind majorarea, dar ”asta nu înseamnă că nici el, nici domnul prim-ministru nu cunosc foarte bine cine a înaintat”. Liderul PSD i-a propus premierului să se intre cu legea bugetului în Parlament din luna noiembrie, astfel încât să fie un semnal clar de stabilitate şi predictibilitate.

Important e că atât eu, cât şi domnul prim-ministru, vedem această necesitate, de a fi pensiile majorate. Mai mult, cred că ar trebui, domnule prim-ministru, primul an de mult timp, să începem discuţia şi să intrăm cu legea bugetului în Parlament din luna noiembrie, astfel încât să fie un semnal clar de stabilitate şi predictibilitate şi vom veni, sunt ferm convins, cu toate aceste lucruri”, a spus preşedintele PSD, conform news.ro.

Ciolacu a fost întrebat despre procentul cu care vor fi majorare pensiile, el precizând că nu s-a avansat niciun procent.

Nici eu, nici domnul prim-ministru nu am înaintat niciun procent. Asta nu înseamnă că nici eu, nici dl prim-ministru nu cunoaştem foarte bine cine a înaintat. Decizia, totuşi, o să fie la domnul prim-ministru, la mine şi la domnul Kelemen Hunor”, a spus el.

La sfârşitul lunii august, ministrul Muncii Marius Budăi a anunţat că PSD va propune în coaliţie majorarea salariului minim până la 3000 de lei, majorarea pensiei minime la 1.100 de lei şi a valorii punctului de pensie la 1.745 de lei.

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă la Neptun, în timp ce la Palatul Victoria are loc şedinţa de Guvern şi în condiţiile în care premierul Nicolae Ciucă a comentat deja cu privire la o astfel de măsură afirmând că, în funcţie de colectările la buget şi în urma discuţiilor în coaliţia de guvernare, va fi luată o decizie cu privire la pachetul de măsuri sociale.

Ulterior, premierul Nicolae Ciucă a afirmat, întrebat dacă vor fi majorate pensiile şi salariile de la 1 ianuarie 2023, cum a propus PSD, că ceea ce a anunţat Marius Budăi în acest sens, nu a fost discutat în coaliţie şi nici în Guvern.

Liderul PNL a mai spus că a discutat cu liderul social-democraţilor Marcel Ciolacu despre acest subiect, însă a rămas la nivelul de intenţie. Şeful Executivului a adăugat că astfel de măsuri trebuie să aibă susţinere în realitate, una financiară şi să existe posibilitatea bugetară de a sprijini o măsură de majorare a pensiilor şi salariilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *