Skip to content
Politică

Cine ar putea prelua Ministerul Agriculturii. Decizii așteptate în prima ședință a liberalilor după Congres

Inquam Photos / Ilona Andrei

Așa cum PS News a scris luni AICI, noua conducere a PNL se va reuni marți în prima ședința a Biroului Executiv. Liberalii ar urma să discute propuneri pentru șefia Camerei Deputaților, dar și înlocuitori pentru oamenii lui Ludovic Orban. Surse politice au dezvăluit pentru PS News că noul lider al PNL intenționează să facă primele schimbări în partid, astfel că doi lideri de organizații vor fi înlocuiți din funcție. Este vorba despre liderul PNL de Argeș, Adrian Miuțescu și Antonel Tănase, președintele PNL Sector 3. Noul lider al PNL se pregătește să dizolve marți cele două birouri și să numească interimari: Alina Gorghiu la PNL Argeș și Daniel Constantin la PNL Sector 3, au mai precizat surse liberale.

DETALII AICI: Prima ședință a liberalilor, după victoria lui Florin Cîțu. Ce mutări pregătește noul lider al PNL

Totodată, liberalii vor discuta și despre un potențial înlocuitor pentru ministrul Adrian Oros, cel care și-a anunțat marți dimineață demisia din Guvern. Astfel, pe lista scurtă a premierului pentru această poziție se află Daniel Constantin (foto), fost ministru al Agriculturii și vicepremier din partea PC în 2012, în Guvernul Ponta în alianța cu PSD, UNPR și UDMR.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

CITIȚI ȘI: Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, şi-a anunţat demisia pe Facebook

Amintim că Florin Cîţu este noul preşedinte al PNL, în urma vo­tu­lui dat de aproape 5.000 de liberali reuniţi în congresul de la Bucureşti, organizat la Romexpo. În favoarea lui Ciţu, premier în funcţie, au votat aproape 2.900 de libe­rali, în vreme ce Ludovic Orban, şef la Camera Depu­taţilor, a primit 1.900 de voturi.

De azi suntem un partid unit şi vom folosi toate re­sur­se­le împotriva adversarului nostru politic: PSD. Aceas­ta nu a fost doar o campanie, a fost o mişcare care în­cepe cu PNL, care va schimba România în bine. Împre­ună con­stru­im România liberală“, a spus Cîţu după anunţarea rezultatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *