Skip to content
Politică

Cine conduce CJ Botoşani. Problemele penale ale unui fost şef liberal

" "

Cine conduce Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani. Care sunt problemele penale ale unui fost lider liberal.

CITIŢI ŞI: Liberalii stau pe jar. La ce consiliu judeţean face percheziţii DNA

" "
" "

Fostul preşedinte al instituţiei, Florin Ţurcanu (care a îndeplinit funcţia de şef al organizaţiei judeţene a PNL), a fost suspendat din funcţie la mijlocul lunii februarie, în baza unui ordin emis de prefectul Costică Macaleţi. Măsura a fost luată după ce, în decembrie 2014, Ţurcanu a fost condamnat definitiv şi irevocabil la şase luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual. Ca reacţie, PNL-istul a anunţat că va ataca în instanţă măsura instituţiei Prefectului.

Florin Ţurcanu a fost găsit vinovat într-un dosar în care a fost acuzat de excluderea din partid a doi foşti consilieri judeţeni, pe baza unor documente fictive. Liderul PNL a fost trimis în judecată în 2011, când era deputat, de către Parchetul General, pentru că a consemnat în mod nereal faptul că doi membri ai organizaţiei politice au fost excluşi din partid. Ţurcanu a fost acuzat de 19 falsuri intelectuale şi de 9 fapte de uz de fals, potrivit evz.ro.

Tot la mijlocul lunii februarie a acestui an, conducerea CJ Botoşani a fost preluată interimar de liberalul Gheorghe Florescu, care a acces la această funcţie după un vot unanim al consilierilor judeţeni convocaţi în şedinţă extraordinară. Sorescu a fost vicepreşedinte în mandatul lui Florin Ţurcanu, scrie adevarul.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *