Skip to content
Politică

Cine conduce CJ Botoşani. Problemele penale ale unui fost şef liberal

Cine conduce Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani. Care sunt problemele penale ale unui fost lider liberal.

CITIŢI ŞI: Liberalii stau pe jar. La ce consiliu judeţean face percheziţii DNA

Fostul preşedinte al instituţiei, Florin Ţurcanu (care a îndeplinit funcţia de şef al organizaţiei judeţene a PNL), a fost suspendat din funcţie la mijlocul lunii februarie, în baza unui ordin emis de prefectul Costică Macaleţi. Măsura a fost luată după ce, în decembrie 2014, Ţurcanu a fost condamnat definitiv şi irevocabil la şase luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual. Ca reacţie, PNL-istul a anunţat că va ataca în instanţă măsura instituţiei Prefectului.

Florin Ţurcanu a fost găsit vinovat într-un dosar în care a fost acuzat de excluderea din partid a doi foşti consilieri judeţeni, pe baza unor documente fictive. Liderul PNL a fost trimis în judecată în 2011, când era deputat, de către Parchetul General, pentru că a consemnat în mod nereal faptul că doi membri ai organizaţiei politice au fost excluşi din partid. Ţurcanu a fost acuzat de 19 falsuri intelectuale şi de 9 fapte de uz de fals, potrivit evz.ro.

Tot la mijlocul lunii februarie a acestui an, conducerea CJ Botoşani a fost preluată interimar de liberalul Gheorghe Florescu, care a acces la această funcţie după un vot unanim al consilierilor judeţeni convocaţi în şedinţă extraordinară. Sorescu a fost vicepreşedinte în mandatul lui Florin Ţurcanu, scrie adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *