Skip to content
Politică

Cine dorea asasinarea Alinei Bica: „Doi deputaţi PSD şi un important om de afaceri”

Cine dorea asasinarea Alinei Bica (fostul procuror-şef al DIICOT): „Doi deputaţi PSD şi un important om de afaceri”.

Iese la iveală un plan care ar fi fost pus la cale pentru uciderea fostei şefe a DIICOT, Alina Bica. Mai precis, este vorba despre o declaraţie oficială, dată la DNA, pe 29 ianuarie 2015, în faţa procurorului Gheorghe Popovici, şeful Secţiei I DNA. Autorul declaraţiei este fostul consilier al Alinei Bica, Ionuţ Mihăilescu, transmite Lumea Justiţiei, care a intrat în posesia documentului.

Declaraţia a fost făcută în al doilea dosar în care Bica a fost trimisă în judecat, speţă în care procurorul este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea infractorului, iar Ionuţ Mihăilescu de complicitate la luare de mită. Alături de cei doi, au fost trimişi în judecată fostul ministru Adriean Videanu, afaceristul Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş.

In aceasta cauza, procurorii vorbesc despre interventii pe care Alina Bica le-ar fi facut in dosarul omului de afaceri Ovidiu Tender. O situatie cel putin ciudata, avand in vedere ca Alina Bica a fost cea care i-a facut dosarul lui Tender, in care acesta din urma a si fost condamnat, dar si faptul ca fosta sefa DIICOT a dezvaluit ca asupra ei s-ar fi facut presiuni din partea prim-adjunctului SRI, generalul Florian Coldea, acesta cerandu-i sa faca in asa fel incat afaceristul sa primeasca o pedeapsa mai usoara. In comunicatul prin care DNA a anuntat, in 25 februarie 2015, trimiterea in judecata a Alinei Bica urmatoarele:

In cursul anului 2013, inculpata Bica Alina Mihaela, dupa preluarea functiei de procuror sef al DIICOT, in urmarirea intereselor unui inculpat, om de afaceri, de a nu fi condamnat la o pedeapsa cu executare, a dispus masuri abuzive care sa directioneze concluziile si pozitia judiciara a DIICOT in fata instantei de judecata in cauza respectiva, de o maniera in care acesta sa nu fie pasibil de o pedeapsa cu executare in regim de detentiePentru sprijinul acordat in scopul aratat mai sus, inculpata Bica Alina Mihaela, pe langa unele beneficii financiare, i-a solicitat omului de afaceri sa-l angajeze pe inculpatul Mihailescu Ionut Florentin (fostul sau consilier) la una dintre firmele pe care le detinea”.

Procurorul Popovici: „Avand in vedere relatia existenta intre Mihailescu Ionut Florentin si Bica Alina Mihaela, numitul Tender Ovidiu i-a cerut sprijinul magistratului prin intermediul angajatului si avocatilor sai in vederea formularii unei aparari favorabile inculpatului Tender Ovidiu”

Mai multe detalii cu privire la aceasta situatie s-au regasit intr-o ordonanta de disjungere semnata de procurorul Gheorghe Popovici, prezentata de jurnalistul Robert Turcescu. In acest document se arata ca Ovidiu Tender i-ar fi cerut ajutorul Alinei Bica, pentru a-si face o aparare favorabila in dosarul Rafo, solicitarea fiind transmisa prin intermediul lui Ionut Mihailescu:

… in fapt s-a retinut ca in contextul ca in contextul in care in primavara anului 2013, omul de afaceri Tender Ovidiu era judecat intr-un dosar instrumentat de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminialitate Organizata si Terorism – Structura Centrala, in care a fost trimis in judecata prin rechizitoriul intocmit de procuror Bica Alina Mihaela, prin avocatii sai, a pus la dispozitia numitului Mihailescu Ionut Florentin fost ofiter de politie judiciara si consilier al procurorului Bica Alina Mihalea – sef al DIICOT – Structura Centrala, in prezent angajat al sau, documente privind respectiva cauza penala, in scopul consultarii si exprimarii unei opinii, atat de el, cat si de catre Bica Alina Mihaela pentru a avea sansa unei solutii favorabile. Cauza formeaza obiectul dosarului nr.28726/3/2006 al Tribunalului Bucuresti cu termen la 5.12.2014.

Avand in vedere relatia existenta intre Mihailescu Ionut Florentin si Bica Alina Mihaela, numitul Tender Ovidiu i-a cerut sprijinul magistratului prin intermediul angajatului si avocatilor sai in vederea formularii unei aparari favorabile inculpatului Tender Ovidiu, luand in considerare ca procurorul Bica Alina Mihaela a fost cel care a instrumentat dosarul si a dispus trimiterea in judecata a acestuia – rechizitoriul nr. 692/P/2005 din 24.08.2006 al DIICOT.

Pentru sprijinul acordat in scopul aratat mai sus, Mihailescu Ionut Florentin, angajat al SC Prospectiuni SA, firma detinuta de Tender Ovidiu, beneficiaza de un card emis de UNICREDIT BANK, in care ii sunt virate diferite sume de bani”.

Dezvaluiri uluitoare ale lui Ionut Mihailescu despre asasinarea Alinei Bica

Totusi, in fata procurorilor, Ionut Mihailescu, denuntator al Alinei Bica intr-un al treilea dosar deschis impotriva fostei sefe DIICOT, a negat ca Ovidiu Tender i-ar fi cerut vreodata sa intervina la Alina Bica. Mihailescu precizeaza ca o eventuala solicitare a lui Tender sa intervina la Alina Bica era fara temei, in conditiile in care ex-sefa DIICOT nu avea cu sa se manifeste in favoarea omului de afaceri.

Declaratia lui Mihailescu data in fata procurorului Popovici contine insa o dezvaluire exploziva. In urma cu cateva luni, prin presa au aparut informatii privind un eventual plan pus la cale pentru asasinarea Alinei Bica, plan in care ar fi fost implicati si doi deputati PSD. Nimeni nu a dat insa atentie acestui lucru, iar prin anumite canale media s-a incercat ducerea in derizoriu a informatiei. Iata insa ca despre acest plan a vorbit Ionut Mihailescu, chiar la DNA. El a dat detalii despre o intalnire care ar fi avut loc la un hotel din Constanta, la care ar fi participat si doi deputati PSD. Ionut Mihailescu sustine ca l-a informat despre aceasta discutie pe Ovidiu Tender, care ar fi luat legatura cu o anumita persoana, cerandu-i „ba, sa nu faceti fara mine ceva”.

Prezentam dialogul dintre Ionut Mihailescu si procurorul Gheorghe Popovici cu privire la asasinarea Alinei Bica, declaratia fostului consilier al ex-sefei DIICOT fiind una mai ampla:

Intrebare: V-a solicitat vreodata dl. Tender sa interveniti la doamna Bica pentru a-i rezolva problemele penale pe care acesta le avea?

Raspuns: Pe parcursul anului 2011 sau 2012 au avut loc intre mine si dl. Tender doua sau trei discutii purtate la initiativa acestuia, prin care m-a chestionat despre parerea mea cu privire la vinovatia domniei sale. In ambele situatii i-am transmis ca, din punctul meu de vedere, il consider nevinovat. Cu privire la eventuala solicitare de interventie la Alina Bica, precizez ca la acel moment era fara temei, aceasta nevand cum sa se manifeste pro domnul TenderTender nu mi-a cerut niciodata sa intervin la Bica Alina.

Intrebare: In urma denuntului formulat de catre Tender reiese ideea ca ati fost angajat de catre acesta obligat fiind de natura prieteniei pe care o aveati cu Alina Bica. V-ati simtit vreodata pus in aceasta situatie?

Raspuns: La momentul angajarii mele in grupul Tender si anume in mai 2012 nu eram in masura sa-l amenint sau sa-l presez in niciun fel pe dl. Tender. Niciunul din apropiatii mei nu erau in masura sa ma ajute sa-l presez pe dl. Tender in vederea angajarii mele, intrucat dupa picarea Guvernului Ungureanu toata lumea era fara serviciu. Mai mult decat atat, in acelasi interval de timp, la mine a venit o persoana a carei identitate refuz sa o precizez in prezenta avocatilor care mi-a spus ca, in municipiul Constanta, la o anumita resedinta de hotel, doi deputati PSD si un important om de afaceri, impreuna cu proprietarul respectivului stabiliment, au discutat despre ‘omorarea lui Bica Alina’, drept razbunare pentru dosarul RAFO. Considerandu-l pe dl. Tender cel mai influent personaj din lumea businessului, la acel moment, aceea este adevarata ratiune pentru care am ales sa ma duc in respectivul grup de firme.Domnului Tender i-am prezentat discutia in cauza si, spre surprinderea mea, a luat legatura cu doua din personajele implicate in respectiva discutie, chestionandu-i daca s-au intalnit, daca au discutat ceva, cerandu-le telefonic, in prezenta mea, ‘ba, sa nu faceti fara mine ceva’A incheiat discutia, s-a ridicat de la birou, spunandu-mi mie ‘ce nu fac eu pentru tine, copile’La cateva zile de la acel eveniment, dl. Tender mi-a spus ca m-am panicat degeaba si ca o asfel de discutie a fost o prostie si sa o ignor, spunand ‘stai linistit, m-am ocupat eu’.

Mai mult decat atat, stiam ca este un bun prieten al domnului Ponta, lucru pe care mi l-a spus in fata, mi-a detaliat natura relatiei lor, aratandu-mi istoricul relatiei si diverse legaturi. Deci, nu aveam cum sa-l presez.

Intrebare: Ati avut vreodata discutii cu Bica Alina legate de salariul si munca pe care ati prestat-o in grupul Tender?

Raspuns: In cursul anului 2012, odata cu numirea mea la CODECS si afisarea in diverse cercuri a domnului Tender cu mine (evenimente publice, receptii), relatia devenind publica am purtat o discutie cu Bica Alina prin care i-am spus ca se vehiculeaza deja ca eu iau bani in numele eiAlina Bica mi-a spus textual ‘e o prostie si sa vad ce fac cu viata mea’. Atunci a aflat salariul pe care il primeam”.

Fosta sefa DIICOT catre judecatorul Horia Valentin Selaru: „Sper sa nu am soarta detinutului de la Penitenciarul Codlea, care a avut tupeul sa vorbeasca de Serviciul Roman de Informatii”

In tot acest context prezentat mai sus, trebuie sa amintim un moment extrem de important din dosarul Alinei Bica. Un episod care, coroborat cu declaratia lui Mihailescu, poate fi privit cu mai multa seriozitate. Astfel, in ianuarie 2015, Alina Bica, aflata atunci dupa gratii, ca si acum, i-a spus judecatorului Horia Valentin Selaru ca se teme pentru viata ei. Iar acest lucru l-a facut in sedinta in care a dezvaluit cu generalul SRI Florian Coldea ar fi facut presiuni asupra ei: „Nu doresc sa devin patetica, urmare a celor declarate in fata judecatorului de drepturi si libertati, sper sa nu am situatia detinutului Crivat de la Penitenciarul Codlea, care, arestat fiind, si-a gasit inexplicabil sfarsitul la 32 de ani, doar pentru ca a vorbit de SRI„.

Alina Bica se referea la ofiterul SRI Sorin Crivat, decedat in conditii suspecte in Penitenciarul Codlea, in anul 2007. Un caz care nici astazi nu a fost elucidat, in conditiile in care familia fostului ofiter SRI a acuzat ca Sorin Crivat, mort oficial in urma unui stop cardio-respirator, ar fi fost de fapt otravit. La momentul decesului, Sorin Crivat se afla in arest intr-un dosar in care era acuzat de trafic de influenta, iar in dosarul sau a lucrat inclusiv procurorul Horia Valentin Selaru, ajuns intre timp judecator la Inalta Curte.

Iata dialogul dintre Alina Bica si judecatorul Horia Valentin Selaru cu privire la ofiterul Sorin Crivat:

Alina BicaUrmare a celor declarate astazi in fata dumneavoastra, sper sa nu am soarta detinutului de la Penitenciarul Codlea, care a avut tupeul sa vorbeasca de Serviciul Roman de Informatii si acel dosar l-ati inchis dumneavoastra.

Judecatorul Horia Valentin Selaru: Sunteti putin in eroare.

Alina Bica: Nu sunt.

Judecatorul Horia Valentin Selaru: Ba da. Cercetarea detinutului Crivat nu am cercetat-o eu. Eu am facut propunerea de arestare.

Alina Bica: Da, asa este.

Judecatorul Horia Valentin Selaru: Solutia a fost data de un procuror de la Parchetul Curtii de Apel… (neinteligibil).

Alina Bica: Stiu de cine a fost data.

Judecatorul Horia Valentin Selaru: Codruta… (neinteligibil)

Alina Bica: O stiu si pe doamna. Si stiu si mai multe”.

Nota: Intrucat omul de afaceri Ovidiu Tender se afla in detentie in executarea unei pedepse privative de libertate si intrucat declaratiile lui Ionut Mihailescu il privesc, Lumeajustitiei.ro ii solicita lui Ovidiu Tender, in caz ca doreste sa isi exprime o pozitie in legatura cu aceste dezvaluiri, sa ne-o comunice pentru a o publica integral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *