Cine e în spatele mitingurilor pro-Palestina, unde au fost auzite inclusiv scandări antisemite

Sursa foto: X

Organizarea ultimelor manifestații pentru susținerea Palestinei, unde au putut fi auzite și scandări considerate antisemite, au fost legate de grupul informal „Solidaritate România Palestina”, loc unde lider este o persoană numită Cristian Popescu, foarte vocal la ultimele mitinguri.

În țara noastră, principalul organziator al protestelor pro-Palestina este un român, care nu are membri ai familiei în Fâșia Gaza sau alte teritorii palestiniene, și care de-a lungul s-a agățat de cauza palestiniană, pentru a fi vocal, susțin surse politice pentru „Adevărul”. Conform informațiilor, Cristian Popescu a început să fie vocal pe cauza palestiniană din 2016, de când a început să organizeze și proteste cu câțiva oameni.

Acesta este și liderul grupului informal „Solidaritate România-Palestina”, foarte prezent pe Facebook și care a obținut și autorizațiile pentru unele mitinguri (în documentele publicate fiind ștearsă o parte a numelui, dar lăsată ultima parte, adică prenumele Cristian). Potrivit informațiilor „Adevărul”, Cristian Popescu este principalul „agitator” la mesajele politice controversate, care ar putea fi sub incidentța Legii 157/2018 privind prevenirea și combaterea antisemitismului, însă nu la fel de activ este în sprijinul persoanelor repatriate, prin susținere de orice fel.

De altfel, pe site-ul dat pe Facebook drept pagină a grupului informal „Solidaritate România-Palestina” numele lui Cristian Popescu apare indicat drept omul către care sunt făcute donațiile sau eventualele sponsorizări. Mai precis, e direct el indicat cu nume și prenume și contul său bancar, nu precizată vreo asociație sau altă formă juridică de organizare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL