Cine e „Keffe D”, cel găsit vinovat pentru uciderea, în 1996, a rapperului american Tupac Shakur

Sursa foto: colaj
Sursa foto: colaj

Un juriu american l-a găsit vinovat sâmbătă pe fostul gangster Duane Keith „Keffe D” Davis de uciderea, în 1996, a rapperului american Tupac Shakur, au anunțat autoritățile din Las Vegas, citate de CNN. Davis, fost lider al unei bande criminale, acum în vârstă de 60 de ani, a fost arestat vineri dimineața în Las Vegas. Arestarea sa a reprezentat un moment mult așteptat, într-un caz care a frustrat anchetatorii și a fascinat publicul încă de când starul hip-hop a fost ucis pe Las Vegas Strip în urmă cu 27 de ani.

În cadrul unei conferințe de presă, autoritățile americane l-au descris pe „Keffe D”, drept principalul organizator al unui complot pentru uciderea lui Tupac Shakur, după ce rapperul american îl bătuse pe nepotul lui Davis într-un cazinou. Shakur a fost ucis în noaptea de 7 septembrie 1996, în timp ce se afla într-un BMW negru condus de fondatorul Death Row Records, Marion „Suge” Knight.

Ei așteptau într-o coloană de aproximativ 10 mașini oprite la culoarea roșie a semaforului, în dreptul unui bloc de pe Las Vegas Strip, când lângă ei a oprit un Cadillac alb din care s-au tras mai multe focuri de armă. Tupac a murit după ce a fost împușcat de patru ori. Atacul armat a avut loc la scurt timp după o ceartă într-un cazinou, între Orlando Anderson (nepotul lui „Keffe D”), Tupac și însoțitorii lor. Au fost mulți martori, dar ancheta s-a blocat rapid, în parte pentru că acei martori au refuzat să coopereze.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: