Skip to content
Politică

Cine este Antonel Tănase, noul secretar general al Executivului Orban

Facebook/Antonel Tanase

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern desemnarea lui Antonel Tănase în funcția de secretar general al Guvernului.

”Vă anunț că am luat decizia de a îl desemna în funcția de secretar general al Guvernului pe dl. Antonel Tănase. De asemenea, de a-l numi în funcția de șef al Cancelariei pe dl. Ionel Dancă. Funcționarea guvernului depinde în mare măsură de buna intrare în activitate a acestor doi conducători de la nivelul Secretariatului General al Guvernului”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Antonel Tănase este trezorierul PNL, cu o vastă experiență în adminstrația centrală. În vârstă de 47 de ani, Antonel Tănase a absolvit două facultăți – Istorie și Economie – este doctor în economie.

Tănase este consultant fiscal la Cont Consulting & Services, din 2006, contabil autorizat-liber profesionist, din 2002 și din același an, director financiar SC Publiferom Advertising SRL. Totodată, între 1999-2001 a ocupat postul de director economic la SC Comasig-ro SRL, iar între 1992-1998, contabil sef la SC Salcioara SRL. Un an de zile, înre 1991-1992, Antonel Tănase a ocupat postul de contabil sef la Comisia Judeteana a Cooperativelor de Credit Galați. Este membru PNL din 1991. El a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor în mandatul lui Ludovic Orban, iar anterior a fost consilier general PNL la București.

Secretariatul General al Guvernului (SGG) are rolul de a asigura derularea operaţiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Guvernului, precum şi reprezentarea Guvernului în faţa instanţelor judecătoreşti. Secretariatul General al Guvernului este condus de secretarul general al Guvernului, cu rang de ministru, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *