Skip to content
Politică

Cine este atentatorul de la magazinul evreiesc din Paris. L-a cunoscut pe Sarkozy

Autorul luării de ostatici de la magazinul evreiesc din Paris şi presupusul criminal al poliţistei omorâte în zona Montrouge din Paris, afirmă, într-o înregistrare, că s-a sincronizat cu autorii atacului contra revistei Charlie Hebdo şi că face parte din grupul terorist Stat Islamic, informează Mediafax.

Amedy Coulibaly, un islamist în vârstă de 32 de ani, fusese primit la Palatul Elysee, în 2009, de preşedintele Nicolas Sarkozy, cu ocazia unei conferinţe pe tema locurilor de muncă.

„Îmi face plăcere să fiu invitat la Palatul Elysee. Nu ştiu ce voi spune. Probabil voi începe prin a spune ‘Bună ziua’. Poate preşedintele mă va ajuta să mă angajez…”, declara Amedy Coulibaly la acea vreme pentru un cotidian regional.

Amedy Coulibaly a fost omorât în intervenţia forţelor de ordine la un magazin evreiesc din zona Vincennes (la periferia Parisului). În cursul zilei de joi, Amedy Coulibaly a omorât o poliţistă în zonă Montrouge din Paris. Conform autorităţilor, el încerca să atace sediul unui post de televiziune situat în sudul Parisului. Suspectul avea antecedente penale, el fiind arestat o lună în anul 2010, după ce fusese prins având o armă automată de tip Kalaşnikov.

Sursa foto: lemonde.fr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *