Cine este Benny Gantz, generalul israelian care ar putea să încheie cariera politică a lui Netanyahu

Sursa: Facebook

Toate privirile sunt ațintite acum asupra generalului în retragere Benny Gantz, fost ministru israelian al apărării, de la care oamenii se așteaptă că va încerca în curând să îi ia locul lui Netanyahu la conducerea Israelului, potrivit Politico.

După atacul criminal lansat de Hamas în 7 octombrie, israelienii au lăsat deoparte luptele politice interne și și-au unit forțele pentru a rezolva cât mai repede situația de criză declanșată de gruparea palestiniană, dar au început deja să apară primele crăpături.

Prima fază a operațiunii din Gaza pare că s-a încheiat, iar următoarele săptămâni ar putea fi ultimele pe care Netanyahu le va mai petrece în fruntea țării. Pentru mulți israelieni, el este principalul responsabil pentru greșeala catastrofală de securitate de luna trecută.

Gantz este candidatul cu cele mai mari șanse să preia inițiativa și să pună capăt carierei politice lungi a lui Netanyahu.

Înainte de atacuri, fostul ministru al apărării și-a exprimat îngrijorarea față de direcția periculos de „extremistă” în care Netanyahu și aliații lui au îndreptat țara, dar după 7 octombrie, Gantz a rămas dispus să se alăture cabinetului de război al lui Netanyahu în numele unității naționale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: