Skip to content
Politică

Cine este candidatul PNL pentru funcţia de primar al municipiului Bacău.

" "

Fost viceprimar al municipiului în perioada 2008-2012, candidatul PNL pentru funcţia de primar al municipiului Bacău, Dragoș Luchian, şi-a depus, luni, la Biroul Electoral al municipiului Bacău, dosarul înscrierii în cursa electorală. De asemenea a fost depusă şi lista cuprinzând documentele necesare celor 29 de liberali băcăuani ce aspiră la funcţia consilier municipal.

„Provin din mediul privat şi voi încerca să aplic principiile managementului privat în administraţia publică. Spre deosebire de alţi contracandidaţi, eu ştiu că e greu, trebuie să munceşti foarte mult pentru a face performanţă. Eu şi echipa de candidaţi ne-am propus, în primul rând, eficientizarea investiţiilor, astfel încât să ne încadrăm în bugetul limitat, grevat de datorii al municipiului. Unul care se ridică la doar 140 de milioane de lei, de zece ori mai puţin decât cel pe care îl are la dispoziţie Cluj-Napoca la o populaţie, însă, de numai două ori mai mică’, a spus Luchian, în cadrul unei conferinţe de presă premergătoare depunerii candidaturii.

" "
" "

Primul său obiectiv ca primar, după cum a declarat candidatul liberal, ar fi finalizarea lucrărilor la Spitalul Municipal, a cărui funcţionare o vede „nu în adversitate cu Spitalul Judeţean, ci într-un holding cu acesta, împreună şi cu Spitalul de Pneumoftiziologie”, administrat în prezent de municipalitate.

În documentul său electoral „Proiectul pentru Bacău”, prezentat cu prilejul depunerii candidaturii, Luchian le propune locuitorilor oraşului, prin accesarea de fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR), modernizarea iluminatului public, instalarea unui sistem de monitorizare video a traficului din oraş, reabilitarea energetică a blocurilor, modernizarea fostului Palat Mărăşti şi introducerea acestuia în circuitul cultural, a parcului municipal. În atenţia sa se mai află un Plan Integrat de Mobilitate Urbană, dar şi realizarea noului Centrului Civic, tot cu finanţare europeană, proiect „evaluat împreună cu arhitecţii la aproximativ 20 de milioane de euro, adică jumătate din suma pierdută prin nefinalizarea la timp a cinci proiecte ce au dispus de fonduri europene în legislatura trecută a Parlamentului European”.

„Elementul natural trebuie prins în interiorul oraşului. În prezent Bacău este orientat cu spatele la apă ori acest element natural trebuie adus în oraş, la fel ca şi zona împădurită Măgura”, a afirmat liderul liberal, care a mai spus că îşi doreşte o reducere a birocraţiei, urmând a apela la funcţionari „deschişi către oameni”.

Senatorul Luchian şi-a caracterizat colegii liberali de pe lista candidaţilor la funcţiile de consilieri municipali ca fiind „persoane de valoare în domeniile lor de activitate”, alături de care doreşte să dea „o nouă direcţie administraţiei locale”.

Faţă de actualul legislativ se produc schimbări importante, pe lista de candidaturi a PNL Bacău, ce cuprinde nouă ingineri, şapte economişti, alături de aceştia mai regăsinduse primarul interimar Ilie Bîrzu, viceprimarii Radu Ababei şi Raluca Năstase şi Mircea Fechet, fost secretar de stat.

Între cei 29 de candidaţi se mai află, împreună cu Dragoş Luchian, nume noi ce apar cu acest prilej în premieră în politica băcăuană: Cristina Nasie, şefă de filială bancară, Doina Lazăr, şefa secţiei de neurologie de la Spitalul Judeţean Bacău, Cristian Ciocoiu, cunoscut fotbalist şi în prezent om de afaceri, Catalina Puiu, cadru didactic universitar, Mariana Rosenshein, inspector şcolar, avocatul Daniel Miclăuş şi arhitectul Cătălin Bogdan Creţu, vicepreşedinte al Ordinului arhitecţilor din zona Bacău-Neamţ, informează Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *