Skip to content
Politică

Cine este Claudiu Târziu, co-fondatorul AUR. Unul dintre organizatorii Referendumului pentru Familie, compară homosexualitatea cu zoofilia și necrofilia

Facebook/Claudiu Târziu

Un alt om cheie din spatele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), pe lângă George Simion, ete Claudiu Târziu, în vârstă de 47 de ani. Acesta este cofondator al partidului care a obținut uimitorul scor de 9% din voturile românilor. Una dintre temele asupra cărora Târziu s-a aplecat cu recurență de-a lungul anilor este homosexualitatea, pe care a comparat-o cu zoofilia și cu necrofilia. De asemenea, Claudiu Târziu a fost un aprig usținător a referendumului pentru familia tradițională, potrivit B1.

Detali depre Claudiu Târziu, co-fondator AUR

Claudiu Târziu a absolvit Facultatea de Drept a Universității „Mihai Eminescu” din Iași și Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA Bucureşti.

Se recomandă ca editor, jurnalist și scriitor. Spune într-o postare de pe Facebook din iunie că practică meseria de jurnalist de 28 de ani. Coordonează publicația rostonline.ro, de influență legionară, este director al Editurii „Rost”, precum și director de marketing la SC Cosânzeana Edit Pres SRL (firmă care editează Revista AS), conform CV-ului lui.

În ceea ce privește valorile pe care Claudiu Târziu le promovează în spațiul public, acesta s-a remarcat printr-o serie de declarații controversate.

Târziu punea egal între homosexualitate și zoofilie.  „Imaginaţi-vă că un dependent de droguri ar pretinde legalizarea stupefiantelor ori un beţiv ar solicita să i se permită prin lege să vină beat la serviciu, sau un alienat mintal ar insista ca legiuitorul să-l declare sănătos şi să fie tratat ca atare, sau, în fine, un zoofil şi-ar revendica dreptul de a întemeia o «familie» cu găina, oaia sau vaca de care s-a «îndrăgostit». Vi se par nişte ipoteze forţate? Ei, bine, acum 20 de ani, şi homosexualitatea era privită la fel. Nici un om cu capul pe umeri nu se referea la homosexuali decât ca la dezaxaţi, ca la unii care sunt în afara normalităţii fie din pricina unei boli, fie din viciu”, mai preciza Claudiu Târziu în articol.

Târziu a fost unul dintre membrii Consiliului Național de Coordonare al Coaliției pentru Familie și unul dintre susținătorii mișcării antiavort.

În 2013, Claudiu Târziu publica un articol intitulat „Tăcerea «mieilor», bucuria gay-ilor” în publicația rostonline.ro, în care se plângea că lobby-urile și propaganda homosexualilor au fost atât de abile, încât au reușit „să timoreze o țară întreagă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *