Skip to content
Politică

Cine este Dan Vîlceanu, propunerea validată de PNL pentru postul de ministru al Finanţelor

radiotargujiu.ro

Florin Cîțu a câștigat prima bătălie cu Orban: PNL va merge la Cotroceni cu propunerea ca Dan Vîlceanu să fie viitorul ministru al Finanțelor.

O să îi cer preşedintelui Ludovic Orban să convoace Biroul Naţional. Am văzut că are o propunere. Am şi eu o propunere, Dan Vîlceanu„, a spus premierul.

Ludovic Orban a avansat trei nume pentru această funcţie: Bogdan Huţucă, Sebastian Burduja şi Lucian Heiuş. Cei trei au refuzat oferta preşedintelui PNL. Postul de ministru al Finanţelor a rămas vacant după ce Alexandru Nazare a fost demis de premierul Florin Cîţu. Prim-ministrul a preluat portofoliul ca interimar.

Născut în 1979 la Bumbești Jiu, Dan Vîlceanu a obținut diploma de economist de la Universitatea de Vest Timișoara, tot aici urmând și cursurile de master și doctorat. El și-a început cariera politică la PSD, fiind președinte al tineretului Social Democrat Gorj din 2006 până în 2009.

El a trecut apoi la PDL Gorj, unde a avut funcția de secretar executiv în perioada 2011-2012, apoi președinte al PDL Gorj între 2013 și 2015. Odată cu fuziunea cu PNL, Vîlceanu a rămas la șefia filialei liberale până acum.

Între 2012 și 2016 a fost consilier Județean în Gorj, iar apoi deputat, acum fiind la al doilea mandat, fiind membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei.

Vîlceanu este unul dintre șefii de filiale ce îl sprijină pe premierul Florin Cîțu în competiția cu Ludovic Orban pentru șefia Partidului Național Liberal.

Contracte mari primite de Trefo, firmă controlată de familia Vîlceanu

Deputatul liberal a intrat în atenția publică după ce doi șefi de la ANAF-ul Gorj ar fi fost mutați disciplinar la București și Galați pentru că ar fi sesizat organele penale în legătură cu o firmă deținută de tatăl său.

Compania respectivă pare a fi foarte importantă pentru familia deputatului. Adevărul.ro a scris că firma, administrată de mama acestuia a încheiat, recent, un contract în valoare de aproximativ un milion de dolari cu Complexul Energetic Oltenia (CEO). Ar trebui să livreze tablă groasă și tablă aliată.

Firma este „abonată” la bani de la companiile de stat, având în trecut contracte cu: CET Govora, Compania Locală de Termoficare Colterm, Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia.

TREFO S.R.L., firma denunțată de Finanțe, aparține mamei deputatului PNL, și în ultimii ani a primit contracte de 200 de miliarde de lei vechi, de la companii de stat. Dan Vîlceanu a activat ca director economic în firma respectivă. Deputatul mai deține alte două societăți, prin care a câștigat contracte cu valori similare, de la Complexul Energetic Oltenia și de la alte companii de stat. Dan Vîlceanu folosește o limuzină BMW, achiziționată de S.C. TREFO S.R.L. cu 50.000 de euro plus TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *