Skip to content
Alba Știri locale

Cine este deputatul PNL de Alba care a venit în Parlament direct de la spital pentru a da jos Guvernul Dăncilă

Inquam Photos / Octav Ganea

Unul dintre cele 238 de voturi pentru moţiunea de cenzură în urma căreia a fost demis Guvernul PSD a venit din partea lui Corneliu Olar, un deputat PNL de Alba aflat într-o situaţie medicală dificilă. Apariţia acestuia a fost şocantă, fiind mult slăbit faţă de acum câteva luni.

Deputatul PNL Corneliu Olar, grav bolnav spun colegii săi de partid, a ajuns joi în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, în timpul discursurilor politice. Parlamentarul a fost imediat înconjurat de colegii săi liberali, care l-au îmbrătișat și l-au pupat. Deputatul suferă de câteva luni de zile de o boală extrem de gravă și face un tratament cu citostatice, dar le-a promis colegilor că se pot baza pe votul lui pentru demiterea Guvernului. În momentul votului, a fost aplaudat de către colegii de partid şi de alţi parlamentari.

Olar este la al doilea mandat de deputat, primul fiind obţinut în 2008 pe listele fostului PDL. Anterior, a condus timp de trei mandate comuna Horea din Munţii Apuseni.

În primul mandat de deputat, cu sprijinul Consiliului Judeţean Ilfov, a meseriaşilor din comuna natală, a unor oameni din Albac, Bucium, Sălciua şi al altor localităţi moţeşti, Olar a ridicat, pe cheltuiala proprie, în comuna Baloteşti, la Săftica, o “casă a moţilor”, botezată ulterior ”Ambasada Moţilor”. Corneliu Olar a avut un rol important şi după accidentul aviatic ce a avut loc în Apuseni, în ianuarie 2014, soldat cu decesul pilotului Adrian Iovan şi a studentei Aura Ion. Acesta i-a coordonat pe căutătorii moţi care au ajuns primii la locul accidentului. Între timp, drumul de acces pe Muntele Petreasa, denumit „ Drumul lui Iovan”, a fost asfaltat, tot la iniţiativa parlamentarului, potrivit Adevărul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *