Cine este dr. Valeria Herdea, noua președintă a CNAS. Are o experiență vastă în pediatrie

Dr. Valeria Herdea, preşedintă a Asociaţiei Române pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie şi vicepreşedintă a Colegiului Medicilor din România, a fost numită de premierul Marcel Ciolacu preşedintă a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Ea este medic de familie cu cabinetul în Sectorul 3 al Capitalei şi are o experiență vastă în pediatrie (aproape două treimi dintre pacienții săi sunt copii).

Valeria Herdea a fost decorată de președintele Klaus Iohannis (cavaler al ordinul sanitar). În vârstă de 60 de ani, este o persoană cu mare experiență în sistem, recunoscută și apreciată de leadershipul național.

Decizia premierului Marcel Ciolacu privind numirea Valeriei Herdea în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost publicată, luni seară, în Monitorul Oficial.

„Având în vedere propunerea formulată de ministrul sănătăţii prin Adresa nr. 23.580 din 21 decembrie 2023, înregistrată la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/10.635 din 27 decembrie 2023, în temeiul art. 29 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 286 alin. (1) lit. a) şi al art. 287 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 17 alin. (3) din Statutul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 972/2006, cu modificările şi completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie.

Articol unic. — (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Valeria Herdea se numeşte în funcţia de membru al consiliului de administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

(2) La data prevăzută la alin. (1), alineatul (2) al articolului unic din Decizia prim-ministrului nr. 504/2023 privind revocarea domnului Romică-Andrei Baciu, la cerere, din funcţia de membru al consiliului de administraţie şi de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1125 din 13 decembrie 2023, îşi încetează aplicabilitatea”, se arată în decizie.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: