Skip to content
Politică

Cine este finanțatorul misterios al AUR: Sponsorizează partidul, a pus la dispoziție sediul și i-a plătit salariu timp de 10 ani lui George Simion

Marius Lulea/ Facebook

Misteriosul investitor din spatele AUR i-a dat un salariu timp de 10 ani lui George Simion, pune la dispoziția partidului actualul sediu și sponsorizează partidul. În paralel are o febrilă activitate publicistică, scrie newsweek.ro.

Sediul AUR, cel declarat la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), se află pe strada Geneva la numărul 20, în localitatea Tunari. Nu e vreun sediu cochet ci mai degrabă un mini cămin de nefamiliști care adăpostește în cei 370 de metri pătrați ai săi muncitori din construcții.

Clădirea, ce nu pare să fi văzut planșeul unui arhitect, având strict doar funcționalități de cazare are aerul unor apartamente înghesuite care să adăpostească muncitori în goană după un venit lunar care să le acopere coșul de la supermarket. Nu greșești dacă o compari și cu o pensiune făcută pe bucăți.

Cu un singur etaj dar cu 8 intrări pentru fiecare apartament, clădirea unde-și are sediul declarat partidul lui George Simion este situată în mijlocul câmpului pe un teren agricol, fiind înconjurată de dezvoltări imobiliare recente și de o serie de garaje și dughene cu scop incert. Este sediul AUR de când a fost înființat acest partid și aparține, conform extrasului de carte funciară, omului de afaceri Lulea Marius Dorin despre care foștii membri marcanți ai acestui partid susțin că este omul din umbra partidului lui George Simion. (…)

Liderul Asociației Oamenilor de Afaceri ai AUR

Teoretic întreaga corespondență a partidului lui Simion vine în această clădire deținută de liderul Asociației Oamenilor de Afaceri ai AUR și principalul sponsor al partidului lui George Simion care lua 9% la ultimele alegeri parlamentare și care și-a anunțat chiar intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 2024. Anunțul fusese făcut cu puțin înaintea invaziei rusești din Ucraina.

Ca reprezentant legal al AUR în fața AEP până anul trecut Lulea Marius a avut reședința la această adresă și la multe altele. Probabil doar de fațadă pentru că mai are și alte proprietăți din care una cel puțin aproape spectaculoasă dar situată într-o zonă cochetă din București. Și-a schimbat reședința în mod repetat fie la diferite adrese din Tunari, fie în Otopeni, niciodată în București.

Afaceristul Lulea

Lulea Marius, 42 de ani, împreună cu fratele său, Sorin, 40 de ani, originari din Piatra Neamț sunt mici investitori imobiliari în localitățile limitrofe din jurul Bucureștiului, exclusiv în comuna Tunari condusă acum de un primar PSD.

Cea mai importantă companie a lui Lulea Marius este Ideal Proiect Architecture&Engineering SRL unde este asociat cu Axinia Daniela-Luciana, soția unui vicepreședinte AUR, Axinia Daniel. E o companie cu afaceri de 2,5 milioane lei și un profit net de 10% care dezvoltă proiecte imobiliare de la case și blocuri până la restaurante și hale de producție.

Aceasta este și compania unde l-a avut angajat pe post de director de marketing pe George Simion, președintele AUR. Nu a fost prea darnic cu acesta, oferindu-i un salariu de 1275 lei/lună în 2019 cu vreo 400 de lei sub cheltuielile medii pe persoană din mediul urban calculate de Institutul Național de Statistică (INS). A fost de altfel și singurul venit declarat oficial de George Simion.

Acesta a mai declarat că și-a vândut un apartament, unul din puținele lui bunuri pe care le-a avut în proprietate, pe lângă un Ford Fiesta de 15 ani în valoare de circa 2000 Euro, pentru 58.000 Euro unei persoane fizice.

A mai fost angajat al unei alte companii deținute de Lulea Marius – Ideal Prima Design SRL- unde de altfel Axinia a fost și asociat dar și-a vândut acțiunile, în urmă cu trei ani, către soția sa.

Întregul text poate fi citit aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *