Skip to content
Politică

Cine este Florin Georgescu, posibila propunere a lui Ponta pentru funcția de premier

Unul dintre numele vehiculate pentru a prelua funcția de premier, în cazul în care Victor Ponta va ajunge la Cotroceni ,este prim-viceguvernatorul BNR și fost ministru de Finanțe, Florin Georgescu.

Florin Georgescu a fost susţinut de PSD pentru un mandat de prim-viceguvernator al BNR.

Florin Georgescu este economist și om politic român, care a îndeplinit funcțiile de deputat și ministru al Finanțelor în perioada 1992-1996. Din 7 mai 2012 până în 21 decembrie 2012 a fost ministru al Finanțelor în Guvernul Ponta.

El este ministrul Finantelor care a introdus TVA in anul 1992, punând astfel ordine in finantele publice intr-o perioada extrem de dificila. De numele lui se leaga insa si perioada in care reformele fiscale au fost extrem de lente.

A fost ales ca deputat de Olt în două legislaturi pe listele PDSR în mandatele 1996-2000 și 2000-2004. În prima legislatură a fost vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, membru al Comisiei Parlamentului României pentru Integrare Europeană și vicelider al Grupului parlamentar al Partidului Democrației Sociale din România.

În cel de-al doilea mandat a fost președinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci (până în 17 martir 2004), președinte al Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru controlul execuției bugetului Curții de Conturi pe anul 2001 și 2002. A demisionat din Parlamentul României la data de 11 octombrie 2004, fiind înlocuit de Virgil Delureanu.

Florin Georgescu este o personalitate extrem de puternica, nu putine fiind conflictele sale cu lideri de frunte ai PSD (pe atunci PDSR) in cei patru ani petrecuti ca ministru al Finantelor. A lucrat in Ministerul Finantelor, ca economist, inspector financiar, sef serviciu si apoi director general la Directia Control de Stat Bucuresti.

De asemenea, Florin Georgescu a fost membru in Consiliul de Administratie al Bancii de Investitii si Dezvoltare (BIB), institutie controlata de controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, precum si presedinte al Camerei Auditorilor Financiari din Romania.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *