Cine este Frederik, viitorul monarh al Danemarcei? Are un masterat în ştiinţe politice, iar porecla sa este „Pingo”

Frederik of Denmark
Sursa foto: Facebook - Embassy of Denmark in Saudi Arabia

Prinţul moştenitor Frederik, viitorul monarh, era cunoscut în Danemarca ca un petrecăreţ la începutul anilor 1990, dar percepţiile au început să se schimbe după ce a absolvit Universitatea Aarhus în 1995 cu un master în ştiinţe politice. El a fost primul membru al familiei regale daneze care a finalizat studii universitare, relatează BBC.

În timpul studiilor a petrecut o perioadă la Harvard, în Statele Unite, unde s-a înscris sub pseudonimul Frederik Henriksen. Ulterior a servit în marina daneză, unde a fost poreclit „Pingo” – poreclă care, potrivit Daily Mail, i-a fost atribuită după ce costumul său de neopren s-a umplut de apă în timpul unui curs de scufundări şi a trebuit să se mişte ca un pinguin.

În vârstă de 55 de ani şi-a câştigat numele de temerar, luând parte la o expediţie de schi de patru luni prin Groenlanda în 2000. A fost spitalizat în urma unor accidente cu sania şi cu scuterul.

„Nu vreau să mă închid într-o fortăreaţă. Vreau să fiu eu însumi, o fiinţă umană”, a spus el în urmă cu mai mulţi ani, insistând că va rămâne aşa chiar şi după ce va prelua tronul.

Prinţul moştenitor Frederik, ca şi regele Charles al III-lea al Marii Britanii, este cunoscut pentru pasiunea sa pentru mediu. El a promis să „ghideze corabia” Danemarcei în viitor. Soţia sa, prinţesa Mary, a crescut pe insula australiană Tasmania şi lucra ca avocat când cei doi s-au cunoscut în 2000, într-un bar din Sydney, în timpul Jocurilor Olimpice.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: