Skip to content
Europa

Cine este Giorgia Meloni, principala favorită pentru funcția de premier din Italia

universul.net

Născută la Roma pe 15 ianuarie 1977, Giorgia Meloni este favorită pentru formarea noului guvern, după ce coaliția de dreapta și extremă dreaptă din care face parte a câștigat cele mai multe procente din voturile de la alegerile de duminică. Va fi prima femeie în fruntea unui guvern italian.

Giorgia Meloni este preşedinta partidului Fraţii Italiei (Fratelli d’Italia), care are are rădăcini post-fasciste, însă Meloni minimizează rădăcinile postfasciste ale partidului său și îl prezintă ca pe un grup conservator.

Ea s-a angajat să sprijine politica occidentală cu privire la Ucraina și să nu-și asume riscuri nejustificate cu o economie afectată puternic de creșterea prețurilor, potrivit Reuters.

La fel ca alţi lideri populişti europeni, ea exploatează criza scumpirii nivelului de trai, îmbătrânirii, oboseala din cauza pandemiei covid, migraţia şi incertitudinile economice.

Meloni promite să redea puterea oamenilor simpli din popor şi nu elitei, să securizeze frontierele şi să relanseze economia printr-o reducere a impozitelor şi reglementărilor.

Ea vrea să renegocieze cu UE planul de relansare post covid, să modifice Constituţia în vederea alegerii preşedintelui italian cu sufragiu universal şi să oprească migraţia musulmană printr-o blocadă navală a Libiei.

Giorgia Meloni a devenit activistă de la vârsta de 15 ani în asociaţii studenţeşti clasificate ca foarte de dreapta, în timp ce lucra ca babysitter sau chelneriţă. În 1996 a ajuns să conducă o asociaţie de liceeni, Azione Studentesca, a cărei emblemă este Crucea Celtică.

Citește articolul integral AICI. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *