Skip to content
Politică

Cine este Gheorghe Flutur, liberalul care a preluat PNL, după demisia lui Cîțu. Este la al treilea mandat în fruntea CJ Suceava

Inquam Photos / George Călin

Liberalul Gheorghe Flutur a preluat interimar șefia PNL până la congresul extraordinar al partidului, care va avea loc duminică, 10 aprilie, unde va fi ales un nou președinte al formațiunii politice, după demisia lui Florin Cîțu.

„Astăzi, colegii m-au propus pe mine să preiau atribuțiunile președintelui PNL, interimar, până la congres. A fost un vot în unanimitate și le mulțumesc pentru încredere colegilor.

Am făcut o informare despre ordinea de zi de la Consiliul Național extraordinar al PNL, care va începe azi la ora 12:00. Vom discuta despre convocarea Congresului extraordinar PNL pentru alegerea președintelui partidului. Propunerea va fi duminica viitoare, 10 aprilie, ora 11:00, Palatul Parlamentului, sala Alexandru Ioan Cuza. Numărul de delegați pe care îl propunem – 1.300. 617 delegați de drept, diferența de 683 delegați aleși. Mergem către Consiliul Național cu termene de depunere a moțiunilor către partid. Termen de depunere a moțiunilor va fi miercuri, 6 aprilie, ora 18:00 și apoi dezbaterile care vor trebui să aibă loc în județe până vineri seara la ora 22:00”, a declarat prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur, la Parlament, după ședința Biroului Politic Naţional.

Gheorghe Flutur este în prezent și președinte al Consiliului Județean Suceava, membru PNL care a îndeplinit funcția de Ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale în cadrul guvernului Tăriceanu, în perioada decembrie 2004 – octombrie 2006. Gheorghe Flutur deține și funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal.

Potrivit CV-ului său, Flutur este absolvent al Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere Brașov. A fost șef al ocolului silvic din Direcția Silvică din Suceava între 1991 și 1997 și inginer silvic, Direcțiile Silvice Botoșani și Suceava. Ulterior, a fost director al Direcției Silvice Suceava între 1997 și 2000.

Ce alte funcții a mai ocupat

Senator de Suceava, 2000 – 2004: membru în comisia de Agricultură, Silvicultură și Industrie Alimentară; membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Austria, Republica Chile și Republica Cehă. Gheorghe Flutur a înregistrat 58 de luări de cuvânt în 39 de ședințe parlamentare și a inițiat 18 propuneri legislative, din care 4 au fost promulgate lege.

Senator de Suceava, 2004 – 2008: Gheorghe Flutur a demisionat din Senat pe data de 23 iunie 2008 și a fost înlocuit de senatorul Ioan Gheorghe Mihețiu. Gheorghe Flutur a fost membru în grupul parlamentar de prietenie cu Republica Austria, a înregistrat 62 de luări de cuvânt în 42 de ședințe parlamentare și a inițiat 10 propuneri legislative, din care 1 a fost promulgată lege.

Președinte PNL Suceava, 2001 – 2002.

Membru PNL între anii 2000-2006 – membru în conducerea Alianței D.A.

Președinte PD-L Suceava 2007.

Președinte al Consiliului Județean Suceava, din 1 iunie 2008 in 2012.

Senator de Suceava PD-L/PNL, 2012-2016: Gheorghe Flutur a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Orientală a Uruguayului, Republica Austria, Republica Peru și Republica Ecuador.

Președinte al Consiliului Județean Suceava, din iunie 2016.

Potrivit ultimei declarații de avere, liberalul Gheorghe Flutur deține trei terenuri intravilane, două dintre ele fiind poziționate în Gura Humorului, unul în localitatea Capu Câmpului. La capitolul case de locuit, Flutur a notat în ultima declarație de avere o locuință în Capu Câmpului, dar și o anexă din lemn și o magazie de lemne în același sat.

Tot din declarația de avere aflăm că Gheorghe Flutur a cumpărat un BMW din 2018, dar a și vândut o mașină de la același producător. În conturi, liberalul avea în ultima declarație de avere aproape 112.000 de lei, în timp ce pe numele său exista și un credit scadent în 2019  de 50 de mii de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *