Skip to content
Politică

Cine este în cărți pentru postul de prim-vicepreședinte PNL, după ce Bolojan a refuzat propunerea. Două nume și pe lista pentru vicepreşedinte pe apărare

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Europarlamentarul PNL Dan Motreanu, președinte PNL Giurgiu, este tot mai aproape de a fi numit în poziția de prim-vicepreședinte al PNL, după ce Ilie Bolojan ar fi refuzat o astfel de ofertă, au precizat surse liberale pentru PS News. De altfel, un prim semnal a fost dat chiar la Congresul PNL, când Dan Motreanu s-a regăsit printre cei cinci principali susţinători ai moţiunii lui Ciucă la congres.

Totodată, prin alegerea lui Nicolae Ciucă la președinția PNL va rămâne vacantă și poziția de vicepreşedinte pe apărare. Se pare că cel puțin doi liberali sunt în cărți pentru această poziție. Este vorba despre Nicoleta Pauliuc, şefa Comisiei de apărare din Senat, și primarul Constanţei, Vergil Chiţac, fost contraamiral. De altfel, Vergil Chițac a fost printre primii lideri liberali care l-au susținut public pe premierul Nicolae Ciucă pentru președinția PNL. „Rămân consecvent în crezul că premierul României trebuie să fie și președintele Partidului Național Liberal. Nu este momentul acum pentru o criză de leadership. Premierul trebuie să conducă activitatea guvernamentală, întărit de legitimitatea pe care numai funcția de președinte al unui partid puternic i-o poate da”, a susținut primarul Constanței, Vergil Chițac.

La începutul lunii mai, liberalii se vor reuni într-un Consiliul Naţional, forul care conţine toţi liderii din teritoriu, inclusiv primarii, pentru a alege mai mulţi colegi în conducerea restrânsă a PNL.

Nicolae Ciucă, unic candidat, a fost „ales” președinte al PNL

Așa cum PS News a scris zilele trecute, Lucian Bode ar urma să fie propus de Nicolae Ciucă pentru funcția de secretar general al partidului, iar poziția sa de prim-vicepreședinte al PNL va rămâne vacantă. Generalul (r) Nicolae Ciucă, premier al României din 25 noiembrie, a devenit duminică președinte al PNL după un Congres extraordinar la care a fost singurul candidat. Fostul președinte PNL, ales în septembrie, Florin Cîțu, a demisionat sâmbăta trecută, la cererea liderilor partidului. Nicolae Ciucă a obținut 1.060 de voturi din cele 1.120 exprimate de delegați. 60 de voturi au fost anulate.

După ce a devenit președintele PNL, Nicolae Ciucă a vorbit despre nevoia ca valorile naționale ale României să își facă simțită prezența în cadrul valorilor europene.

„Să nu uităm niciodată că în centrul Programului de guvernare, în centrul moțiunii de astăzi, este cetățeanul român”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *