Cine este în spatele WIZZ AIR

Wizz Air
Sursa foto: Wizz Air

Wizz Air Group este cea mai mare companie aeriană din Europa Centrală şi de Est. Prețurile scăzute ale biletelor au transformat compania dintr-un start-up într-unul dintre cei mai importanți transportatori de pe continent.

Wizz Air a fost fondată în 2007, de József Váradi care este și CEO, și de alți cinci parteneri cu experiență în domeniul transportului aerian. Váradi este economist, a lucrat ca manager de vânzări la Procter & Gamble, apoi a condus transportatorul naţional maghiar Malev între 2001 şi 2003.

În ultima perioadă, Wizz Air a avut mai multe întârzieri ale zborurilor, ultima fiind în acest weekend, când un avion cu destinația Bruxelles a revenit la sol după 20 de minute, din cauza umor probleme tehnice.

Reprezentanții companiei afirmă că nu este singura care are întârzieri și că industria aviatică în general se confruntă cu probleme.

Anul trecut, compania a înregistrat peste 8 milioane de pasageri din România, iar estimările arată o creştere în 2023. Wizz Air, este listată la Bursa de valori din Londra (LSE).

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: