Skip to content
Societate

Cine este interlopul care și-a bătut joc de polițiștii din Caracal. Protejat de ”greii” din PSD Olt, Remus Rădoi, zis ”Codiță”, a primit pe tavă un contract dubios cu CE Oltenia

Comisarul șef Nicolae Alexe, cel care a coordonat acțiunea de la Caracal, a apelat la un interlop, Remus Rădoi „Codiță”, șeful unei rețele uriașe și dintre cei mai temuți oameni din județ, pentru a da de urma Alexandrei, a dezvăluit Libertatea.

Potrivit jurnalistului Narcis Daju de la gorjNEWS.ro, Remus Rădoi, interlopul care ”și-a bătut joc de anchetatorii care o caută pe Alexandra, dirijându-i aiurea către adresele unui clan interlop rival” este același individ pe care ”Sorinel Boza (directorul CE Oltenia – n.r.), Mihai Weber (deputat PSD de Gorj – n.r.) și Paul Stănescu (senator PSD de Olt – n.r.) l-au adus să păzească Complexul Energetic Oltenia”.

În aprilie 2018, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a semnat actele prin care paza a 15 obiective ale gigantului energetic din cele 16 existente a fost atribuită, în baza unei proceduri de achiziție publică, unei firme dubioase din Caracal, relatează gorjeanul.ro.

Mai exact, SC Safety Security SRL a pus mâna pe o sumă de peste 3,5 milioane de lei pentru a asigura paza CE Oltenia. Și astfel, deși Boza cunoștea că societatea respectivă este controlată prin interpuși de către Remus Rădoi, zis ”Codiță”, un interlop din Caracal implicat în numeroase scandaluri, în special cu clanurile țigănești din zonă, i-a pus pe tavă paza obiectivelor companiei, mai scriu jurnaliștii de la Gorjeanul.

Procedura prin care firma lui Rădoi a câștigat contractul s-a realizat cu nerespectarea celor mai elementare norme care reglementează activitatea în domeniu, organizatorii licitației tratând superficial ofertele celorlalte 7 firme participante, potrivit Gorjeanul.

”Ignorarea semnalelor legate de firma dubioasă din Caracal este evidentă dacă ne gândim că în spatele conducerii firmei respective (SC Safety Security SRL – n.r.) se află influența deputatului PSD Dan Ciocan, dar și vicepreședintele PSD Paul Stănescu”, mai scriu ziariștii de la Gorjeanul.

Poliția cere ajutorul interlopului

Potrivit ziarului Libertatea, în cazul de la Caracal, Poliția a oferit numerele de telefon ale suspectului și alte informații secrete către grupări de interlopi din zonă.
Iar Remus Rădoi „Codiță” a trimis poliția la două adrese false ale rivalilor din clanul Oacă în seara în care fiecare minut conta. În același timp, clanul Oacă cunoștea și el toate mișcările poliției, fiind prieten cu șefii poliției din Caracal: Mirea și Humă, ambii implicați în căutarea
Comisarul Nicolae Alexe, fost ofițer la DIICOT, ”unde mai făcusem dosare împreună”, după cu mărturisește senin Rădoi pentru Libertatea, a ajuns din aprilie șeful executiv al poliției județene și îi dă apropiatului său informații vitale la prima mare operațiune pe care o coordonează.

Explicațiile polițistului

Într-o intervenție făcută vineri dimineață, comisarul Nicolae Alexe a declarat că informațiile pe care el le-a furnizat erau deja publice, diind postate pe Facebook.
„Dacă nu făceam ceea ce am facut mi se imputa că nu am făcut, dacă am făcut, mi se impune că am făcut. Am apelat la toate mijloacele. Acele informații de care vorbiți dumneavoastră deja erau pe o pagină de Facebook cu numerele de telefon, nu știu, cred că cineva de pe la Primărie a luat numerele de telefon și le-a pus să le găsească. S-au pus numerele de telefon pe o pagină de Facebook, deci deja erau făcute publice”, a declarat pentru B1.ro, comisarul șef Nicolae Alexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *