Cine este „Lady Vic”, noua primă doamnă a Marii Britanii

Sursă foto: Facebook/ Keir Starmer

Noua primă doamnă a Marii Britanii, „Lady Vic” se mută în Downing Street 10, dar va continua să lucreze în sistemul de sănătate britanic.

Victoria Starmer, soţia noului premier britanic, Keir Starmer, are un cult al confidenţialităţii, iar imaginile alături de soţul ei erau rare.

A mers la vot împreună cu soţul ei, joi dimineaţă, în secţia de votare din circumscripţia Holborn şi St. Pancras. Ultima lor fotogrfie datează de luna trecută, când cei doi au mers la un concert Taylor Swift.

Noua primă doamnă a Marii Britanii, avocat ca și soțul ei, are un cult al confidenţialităţii. Până la punctul în care nu a vrut ca publicul să știe numele celor doi copii ai cuplului.

Domnul și doamna Starmer s-au căsătorit în urmă cu 17 ani. „Lady Vic”, acum terapeut ocupațional, intenționează să continue să lucreze în NHS (Sistemul Național de Sănătate britanic). Victoria Starmer, de origine şi de religie evreiască, a fost o susținătoare a lui Tony Blair pe când era foarte tânără şi a jucat un rol important în ascensiunea soţului său.

Se pare că Vic, aşa cum o numeşte Keir, a inspirat reconcilierea dintre stânga şi comunitatea evreiască.

Spre deosebire de soția prim-ministrului în exercițiu Rishi Sunak, Akshata Murty – o moștenitoare a averii de 70 de miliarde de dolari a firmei de IT Infosys – nu se știe prea multe despre Lady Victoria Starmer.

Sir Keir însuși a spus că ea „are propria ei viață și și-o protejează cu putere”.

Tatăl Victoriei, evreu de origine, a fost profesor de economie care s-a mutat din Polonia în Regatul Unit, iar mama ei, care a murit în 2020, a fost medic.

Ea urmat cursurile școalii private Channing din Highgate – una dintre cele mai exclusiviste zone ale Londrei.

A obținut diplomă în drept și sociologie la Universitatea Cardiff, unde a fost președinte al uniunii studențești din 1995 până în 1996.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: