Skip to content
Politică

Cine este Lucian Bode, propus la Ministerul Infrastructurii în Guvernul Ludovic Orban

Lucian Bode este ministrul propus pentru Ministerul Infrastructurii (Transporturi + Comunicații), în guvernul Ludovic Orban.

Bode, deputat de Sălaj din 2016, este președinte al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaților.

De-a lungul mandatului, el a susținut demararea autostrăzii Comarnic – Brașov pe fonduri europene, nu în varianta de parteneriat public-privat promovată de guvernul Dăncilă.

Liberalul a făcut parte din Comisia de anchetă privind activitatea SC Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA în perioada 2007-2018, dar și din Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Bode a mai ocupat funcția de Ministru al Economiei în scurtul mandat al guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Deputatul PNL este căsătorit și are un copil, scrie b1.ro.

În 1998 a absolvit Universitatea din Oradea, Facultatea de Electrotehnică și Informatică, specializarea inginer electromecanic. De asemenea, are un masterat în “Managementul Securității în Societatea Contemporană”, la Facultatea de Istorie și Filozofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

În perioada 2001-2008 a fost inginer Electrica S.A., Sucursala de distribuție a energiei electrice Zalău, concomitent cu a fi consilier local (2000-2004) al comunei Valcău de Jos și consilier județean (2004-2008). Din 2012 a devenit deputat din partea PDL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *