Skip to content
Justitie

Cine este magistratul care l-a eliberat pe Dragnea: În 2019, cerea CSM să oprească protestele colegilor nemulțumiți de modificările operate de PSD la legile justiției

Facebook

Judecătoarea Adriana Pencea de la Tribunalul Giurgiu care a decis eliberarea condiționată a fostului lider PSD, Liviu Dragnea, a semnat, în martie 2019, o scrisoare-memoriu prin care cerea CSM să oprească protestele magistraților nemulțumiți de modificările aduse legilor Justiției de către PSD.

În scrisoarea respectivă, mai mulți judecători, preşedinţi şi vicepreşedinţi de tribunale solicitau CSM „măsuri de natură să conducă la restabilirea autorității și prestigiului de care trebuie să se bucure corpul judecătorilor, prin stoparea acțiunilor ce exced rolului și statutului judecătorilor”.

”Îndemnul la forme radicale de protest, suspendarea activităţii fireşti a instanţelor, instigarea la mişcări de stradă, dezinformările constante, rostogolirea intenţionată a unor neadevăruri nu au niciun fel de legătură cu activitatea şi statutul de judecător. Judecătorul trebuie să rămână nepărtinitor şi să fie capabil să facă aprecieri obiective şi impaţiale în cauzele cu care este sau poate fi învestit în viitor. Coborârea judecătorului în agora şi participarea acestuia la adunări publice în care există riscul deja dovedit al confiscării acestora de către diverse persoane cu orientări politice manifeste, nu poate avea decât consecinţe extrem de grave asupra ideii de justiţie, în înţelesul ei fundamental. Echitatea, dreptatea şi adevărul ca scop sunt cele care trebuie să definească magistratura”, se arăta în scrisoarea semnată de Adriana Pencea.

2 comentarii la “Cine este magistratul care l-a eliberat pe Dragnea: În 2019, cerea CSM să oprească protestele colegilor nemulțumiți de modificările operate de PSD la legile justiției

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *