Skip to content
Economie

Cine este Marian Neacșu, noul vicepreședinte ANRE

Inquam Photos / Octav Ganea

Marian Neacșu (55 de ani) a fost validat de Parlament pentru funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Reglementarea în domeniul Energiei (ANRE), decizia fiind luată fără audierea candidatului.

Marian Neacșu a fost secretar general al PSD, de unde a fost exclus de Liviu Dragnea, apoi s-a înscris în Pro România și a coordonat campania pentru alegerile europarlamentare. În afară de politică, experiența sa este legată de domeniul agriculturii, ca asociat la Estrella Imex SRL, care se ocupă de cultivarea cerealelor și acționar la SC Pui de Carne Slobozia. De altfel, cariera și-a început-o ca șef la IAS Slobozia. Apoi a fost director la SC Morăritul SA.

A fost deputat în Parlamentul României în mandatele 2008-2012 și 2012-2016 din partea PSD Ialomița și a fost condamnat definitiv la șase luni închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, în 2016. El și-a angajat nelegal fiica la biroul său parlamentar.

În ceea ce privește studiile, Neacșu a terminat Facultatea de Studii Economice de la Craiova și are un master în domenul „Studii de Securitate și Apărare”, la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir. A mai făcut și cursurile “Tehnici superioare de nutriţie a animalelor” „Formularea reţetelor de furajare asistată de calculator”.

 

Ce scrie în declarația de avere a lui Marian Neacșu

Marian Neacșu deține un teren forestier în Tulcea și un teren agricol în județul Buzău. De asemenea, vicepreședintele ANRE are două apartamente în Slobozia și o casă de vacanță în Delta Dunării. La capitolul mașini, Marian Neacșu deține un autoturism Audi A4 din anul 2004, conform declarației sale de avere.

Are un depozit bancar în valoare de 10.000 de euro la Raiffeisen, numeroase acțiuni la diferite societăți comerciale, pe care, de asemenea, le-a împrumutat cu sume mari de bani.

Marian Neacșu și soţia sa sunt acţionari sau asociaţi în mai multe firme din Slobozia, care apar şi în declaraţia de avere: Estrella Imex, Pui de Carne Slobozia, Delta Travel Slobozia, Global Creative Investments, Andrux şi Colosseum Imex etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *