Skip to content
Politică

Cine este Mihai Banu, fostul deputat PNL reținut pentru 24 de ore

Procurorii DNA Bacău au decis, joi, reținerea pentru 24 de ore a fostului deputat, Mihai Banu și punerea sub control judiciar a fiului acestuia Lucian Banu. Banu a fost deputat PNL în legistratura 2008- 2012 și nu s-a făcut remarcat prin mare lucru în cei patru ani de mandat.

Mihai Banu, în vârstă de 55 de ani, a fost ales deputat în 2008 din partea PNL; iar ulterior a trecut în barca PDL, pierzând un nou mandat în 2012. Banu a fost și şef al Direcţiei Agricole şi fost director al uneia dintre cele mai mari societăţi agricole din Moldova.

Potrivit CV-ului publicat pe pagina de internet a Camerei Deputaților, Banu este Inginer agronom, după ce a absolvit Universitatea Agronomică şi de Medicină Veterinară Iaşi și s-a specializat de-a lungul anilor în domeniul agricol.
După ce a absolvit facultatea a început să lucreze ca și inginer stagiar la IAS Bacău, a ajuns apoi șef de fermă și apoi director general al IAS Bacău. După 89 a devenit Preşedinte şi Director general SC Agribac SA (societate mixtă româno-olandeză, specializată în agricultură, zootehnie, industrie alimentară şi comerţ, a mia lucrat la Agribac Com și, înainte să ajungă în Parlament a fost director executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *