Skip to content
Politică

Cine este Monica Anisie, propunerea pentru Ministerul Educației

" "

Monica Anisie este propunerea premierului desemnat Ludovic Orban pentru a conduce Ministerul Educației în următorul guvern. La bază profesoară de limba și literatura română la Colegiul Vianu din București, aceasta deține funcția de președintele PNL Sector 2 și coordonatorul comisiei de educație pentru învățământ preuniversitar din PN, anunță b1.ro.

Anterior, aceasta a fost secretar de stat pe preuniversitar în Ministerul Educației, în Guvernul Cioloș. A mai deținut funcția de inspector școlar adjunct la ISMB.

" "

A fost pentru câteva luni consilier în departamentul de Educație al președintelui Iohannis, la finalul lui 2017, tot pentru o scurtă perioadă a colaborat cu Platforma România 100 fondată de Cioloș și miniștri din guvernul tehnocrat, în 2016 a fost secretar de stat pentru preuniversitar în Guvernul Cioloș (sub miniștrii Adrian Curaj și Mircea Dumitru), iar în 2012-2014 a fost consilier la președinție în perioada în care Daniel Funeriu a fost consilierul pe educație al fostului președinte Traian Băsescu.

Este absolventă a Facultății de Limbi Străine din cadrul Universității București, iar în 2011 a obținut un atestat de la Academia Națională de Informații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *