Skip to content
Politică

Cine este Narcis Neaga, fostul șef al CNADNR

Directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Ştefan Neaga, a fost demis, marţi, de către ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Citește și: UPDATE Ministrul Transporturilor: Am vrut să am propria imagine / Directorul Companiei de Drumuri, demis

Narcis Neaga a preluat șefia Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) în 2013. Acesta a preluat funcţia de la Mircea Pop, care după demisia intervenită în urma scandalului de la Bâlea Lac a rămas până la acestă schimbare pe postul de director general cu preluare de atribuţii.

Narcis Neaga a acumulat o experinţă de peste 10 ani în Compania de Drumuri şi Autostrăzi, fiind directorul care a negociat şi a condus negiocierile pentru proiectele în parteneriat-public privat.

Narcis Neaga este de profesie inginer mecanic în urma absolvirii în anul 1985 a Facultăţii de Mecanică din cadrul Institutului de Politehnic din Cluj-Napoca. În perioada 1998-2011, noul director a absolvit mai multe cursuri de pregătire şi calificare la Institutul Român de Marketing, respectiv Procomunita (Sibiu).

În perioada 1985-1992 a deţinut multe funcţii la Mirfo SA din Tg. Jiu, iar următorii doi ani a deţinut funcţia de inginer responsabil de marketing la Intercomputer SA din aceeaşi localitate. Următorii şapte ani a activat la COMPA SA Sibiu, producător de componente pentru industria auto. Neaga a menţionat în CV-ul remis Capital.ro că în anul 2000, compania COMPA şi-a crescut cifra de afaceri la export de la 12% la 28%, an în care a deţinut postul de manager de marketing. Şase luni din anul 2001 a fost director de cabinet la Ministerul pentru IMM-uri, iar apoi consilier la Ministerul Dezvoltării şi Prognozei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *