Skip to content
Alegeri

Cine este partidul AUR, surpriza alegerilor parlamentare: unioniști, naționaliști, susținători ai familiei tradiționale

georgesimion.ro

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) are pentru prima dată liste electorale pentru Parlamentul României. A fost înființat în septembrie 2020 de George Simion, cunoscut militant pentru unirea Basarabiei cu România. Acum, AUR ar putea intra în Parlament. Niciun sondaj de opinie din campania electorală nu îl credita cu o asemenea reușită.

AUR a avut primul congres în 24 ianuarie 2020, conducerea aleasă fiind formată din doi copreședinți: George Simion și fostul jurnalist Claudiu Târziu. Președinte al senatului partidului este scriitorul Sorin Lavric, unul dintre membrii comitetului de inițiativă „România pentru Familie”, absolvent al Facultății de Medicină și al Facultății de Filosofie, și doctor în filosofie în 2005.

Potrivit statutului, AUR își propune să realizeze unitatea românilor de pretutindeni „pentru însăși existența noastră ca neam”.

Fondatorul partidului, George Simion, a candidat anul trecut ca independent la alegerile europarlamentare sub sloganul „România Mare în Europa”, dar fără succes. După acest moment, Simion a lansat un partid nou al cărui program politic are patru „piloni”: familia, patria, credința, libertatea. Ce prevede programul partidului AUR Programul politic al AUR arată că are „viziune spiritualistă, pe care o opune categoric vederii plate a materialismului vulgar”.

Suntem încredințați că miza fundamentală a vieții noastre este una spirituală, fără legătură cu inepta ambiție a progresului material. În mod evident, această poziționare a noastră nu înseamnă că suntem împotriva căutării firești a bunăstării de către fiecare persoană, dar respingem idolatria banului, considerând câștigul material un mijloc, nu un scop în sine”, susține programul AUR.

Printre obiectivele AUR se regăsește și cel care l-a consacrat pe Simion în spațiul public din România, și anume asumarea reunirii cu Republica Moldova ca proiect de țară. De asemenea, AUR își propune printre altele și libertate personală, religioasă, economică, politică, stat de drept, justiție independentă și funcțională.

Membrii AUR care candidează la parlamentare 2020

Pentru alegerile parlamentare, AUR a avut candidați în fiecare județ, mai puțin pentru Senat în județul Prahova.

La București, lista pentru Senat este deschisă de copreședintele Claudiu Târziu, iar la Camera Deputaților, de George Simion. Pe listele AUR apar foști membri ai unor partide care au mai fost în parlament. Este cazul lui Francis Tobă, care deschide lista de la Camera Deputaților. Tobă a fost consilier al lui Adrian Năstase, fost parlamentar FDSN și fost candidat la parlamentare din partea PSD.

Pentru Senat, pe primul loc la Buzău, se află „antrenorul de genii” – Florian Colceag, profesorul care spune că descoperă copiii geniu din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *