Skip to content
Politică

Cine este senatorul american dorit în funcția de consilier al lui Poroșenko

Un oficial al administrației prezidențiale ucrainiene a declarat joi că președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a numit în funcții de consilieri, mai multe personalități politice externe, inclusiv pe senatorul americand John McCain și pe fostul premier suedez Carl Bildt, relatează AFP, citat de agerpres.ro

Autoritățile ucrainene consideră că decizia de a forma un consiliu consultativ internațional, este utilă în sensul implementării reformelor în Ucraina, care este devastată de peste un an de conflictul armat din estul separatist.

Într-un decret publicat miercuri, președintele i-a numit pe membrii care urmează să facă parte din acest consiliu, între care și senatorul republican John McCain, care a militat activ în SUA pentru livrarea de arme letale Ucrainei, Carl Bildt și fostul președinte georgian prooccidental Mihail Saakașvili.

Aceste persoane au o mare experiență în ceea ce privește punerea în aplicare a reformelor‘, a declarat Dmitro Cimkiv, adjunctul șefului administrației prezidențiale, anunțând proximitatea unei prime reuniuni.

Referitor la acest anunț, McCain a afirmat că se simte onorat, adăugând însă că trebuie să verifice dacă statutul său de senator american îi permite să facă parte dintr-un astfel de consiliu.

Sunt profund onorat că mi s-a cerut să consiliez guvernul Ucrainei. Trebuie însă să mă asigur că acest lucru respectă regulile Senatului SUA, însă voi fi mereu alături de Ucraina liberă‘, a scris el pe Twitter, conform agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *