Cine este Simona Bucura Oprescu, noul ministru al Muncii

Sursa foto: Facebook/Simona Bucura Oprescu
Sursa foto: Facebook /Simona Bucura Oprescu

Simona Bucura Oprescu, deputat PSD şi preşedinte al comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor a fost votată în şedinţa conducerii PSD pentru a prelua Ministerul Muncii, potrivit unui anunț făcut chiar de liderul social-democraților, premierul Marcel Ciolacu.

Cine este Simona Bucura Oprescu

Simona Bucura Oprescu a fost consilier județean Argeș, din 2004 până în 2011, când a fost aleasă vicepreședinte al aceleiași instituții. În 2012, a câștigat primul mandat în Camera Deputaților. În prezent, deține funcția de președinte al Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, din Camera Deputaților.

În vârstă de 43 de ani, Simona Bucura-Oprescu a absolvit Facultatea de Științe Economice de la Craiova. Are studii postuniversitare la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

De asemenea, Simona Bucura-Oprescu are studii postuniversitare absolvite la Colegiul Național de Informații, din cadrul Academiei SRI.

Din 2004 până în 2012 ea a fost consilier județean PSD la Argeș.

Potrivit ultimei declarații de avere, Simona Bucura-Oprescu nu are proprietăți. Ea deține o mașină achiziționată în 2019, și a investit în titluri de trezorerie. De asemenea, Simona Bucura-Oprescu declară că are o armă de vânătoare cu lunetă, cu o valoare de 6.000 de euro.

Ea are două credite în valoare totală de aproape 77.000 de lei.

Simona Bucura-Oprescu are în conturi 45.000 de lei și aproape 13.000 de euro.

Marius Budăi și-a dat demisia

Ministrul Muncii, Marius Budăi, și-a dat joi demisia din Guvernul Ciolacu. Vehiculată inițial pe surse, demisia ministrului a fost confirmată ulterior și de către prim-ministru.

„Am avut astăzi de dimineață o discuție cu dl. Budăi, care m-a anunțat despre decizia de a-și depune demisia. Este un gest de onoare, reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză, în orice democrație consolidată a Europei”, a declarat premierul Ciolacu în ședința de guvern de joi.

Cu o săptămână în urmă, Marius Budăi a declarat că nu se consideră responsabil pentru situația din „azilele groazei” din Ilfov. El a justificat că în dosarele de acreditări, azilele arătau ca niște hoteluri de lux.

„Nu contează demisia mea, contează ce facem de acum încolo. Haideți să schimbăm lucruri și să preîntampinăm aceste întâmplări nefericite”, a declarat Budăi presei pe 11 iulie.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL