Skip to content
Societate

Cine este Ştefan Risipiceanu, bărbatul reţinut de DIICOT în dosarul Caracal

" "

Reţinut în dosarul crimelor de la Caracal, Ştefan Risipiceanu era „omul de casă” al lui Gheorghe Dincă. Fără familie, un soi de beţiv al localităţii, bărbatul era printre puţinii pe care Gheorghe Dincă, presupusul criminal în serie de la Caracal, îl lăsa să intre în casă şi chiar să doarmă în şopronul din curte.

Ştefan Risipiceanu este descris de vecini drept „sluga Fănică a lui Dincă”, fiind omul pe care criminalul Alexandrei şi Luizei îl folosea pentru muncile zilnice în gospodărie. De menţionat că, în momentul în care a izbucnit scandalul, bărbatul arestat miercuri, 27 noiembrie, de procurorii DIICOT, avea arsuri pe ambele mâini, informează adevarul.ro.

" "

De la izbucnirea scandalului, Ştefan Risipiceanu a ieşit în nenumărate rânduri cu declaraţii atât la televizor cât şi pentru ziarişti, însă de fiecare dată a susţinut că nu ştia că Gheorghe Dincă aduce fete acasă. ”N-am văzut, domne, nimic. N-am văzut niciodată nimic în casa lui Dincă. Nimic suspect. Eu mă duceam doar să-l ajut la ce avea nevoie. Două săptămâni am stat la el acasă înainte să fie arestat, am dormit în şopronul din curte, dar n-am văzut nimic”, a declarat Ştefan Risipiceanu imediat după reţinerea lui Gheorghe Dincă.

De asemenea, Ştefan Risipiceanu a mai fost o dată cercetat în amănunt de către DIICOT în luna august, când aceştia făcut mai multe teste genetice pentru a afla dacă există vreo legătură între acesta şi Gheorghe Dincă.

Oricum, surse din anchetă au precizat că procurorii mereu l-au avut în vizor pe Ştefan Risipiceanu.

Am bănuit în permanenţă că acest Fane are o implicare mult mai mare, că nu spune adevărul. E groaznic ce s-a întâmplat acolo. Acea fată a fost suspusă la perversiuni sexuale groaznice. Fane a susţinut mult timp că nu-şi aminteşte nimic. Când era întrebat anumite lucruri concrete susţinea că nu mai ştie, că era beat. Până la urmă a recunoscut că în luna aprilie a văzut când Dincă a adus-o acasă pe Luiza Melencu. L-a întrebat cine-i fata şi George, cum îi spunea el, i-a spus că a adus-o pentru câteva partide de sex. Acela a fost momentul în care Fane i-a cerut lui Dincă să-l lase şi pe el să aibă relaţii cu fata. Cu siguranţă a fost complicele lui Dincă, dar deocamdată nu există elemente că ar fi şi participat la uciderea tinerei. Fane Risipiceanu a declarat că, după ce a întreţinut relaţii sexuale cu tânăra, a plecat. La fel susţine şi Dincă. Deocamdată nu există alte probe, nu există indicii nici că ar avea vreo implicare în cazul Alexandrei„, au declarat pentru Adevărul surse din anchetă.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *