UPDATE Cine este tânăra cu cetățenie română ucisă de Hamas. Mesajul premierului Ciolacu

Sursa foto: I24news

UPDATE, ORA 11.28

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că decesul tinerei artiste de 27 de ani Inbar Haiman, Pink – cu cetăţenie româno-israeliană – ucisă de teroriştii Hamas, l-a întristat profund, subliniind că România rămâne alături de comunitatea internaţională şi susţine eforturile Statului Israel de eliberare a tuturor ostaticilor, precum ăi că negocierile pentru soluţionarea conflictelor reprezintă soluţia viabilă pentru restabilirea păcii si securităţii.

”Decesul tinerei artiste de 27 de ani Inbar Haiman, Pink, ucisă de teroriştii Hamas, m-a întristat profund. Sunt alături de familia şi prietenii săi şi le transmit întreaga compasiune. România rămâne alături de comunitatea internaţională şi susţine eforturile Statului Israel de eliberare a tuturor ostaticilor răpiţi de teroriştii Hamas”, afirmă Ciolacu într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.
În opinia sa, negocierile pentru soluţionarea conflictelor reprezintă soluţia viabilă pentru restabilirea păcii si securităţii în regiune, punct de vedere pe care l-a susţinut şi în dialogul avut săptămâna aceasta cu Moshe Arbel, ministrul de Interne al Israelului, şi cu membri ai familiilor unor cetăţeni israelieni de origine română ţinuţi ostatici în Fâşia Gaza.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Forumul familiilor ostaticilor și persoanelor dispărute a anunțat sâmbătă seara că femeia cu dublă cetățenie – română și israeliană – Inbar Haiman, în vârstă de 27 de ani, a fost ucisă după ce a fost luată ostatic de teroriștii palestinieni în timpul atacului Hamas din 7 octombrie din sudul Israelului, transmite The Times of Israel.

Haiman, o studentă la comunicare vizuală din Haifa, are ca urmași părinții și un frate. Familia ei a fost anunțată de autorități în privința decesului, a precizat Forumul.

Forumul nu a spus cum și când a fost ucisă Haiman. Se crede că trupul ei este în continuare deținut de teroriști în Fâșie.

Haiman a fost luată de la festivalul de muzică din deșert, „Supernova”, unde teroriștii au masacrat cel puțin 360 de oameni și au răpit zeci.

Haiman făcea voluntariat la festival, potrivit prietenului ei, Noam Alon.

Ea i-a trimis un mesaj lui Alon despre atacul Hamas, iar acesta i-a spus să evite drumurile, unde bărbați înarmați îi măcelăreau pe tinerii petrecăreți, în timp ce aceștia încercau să fugă cu mașinile și pe jos.

Când Alon și familia lui Haiman au postat mai târziu detaliile ei pe rețelele social, după ce pierduseră legătura cu ea, au inclus o descriere a tatuajelor ei și ceea ce purta. Oamenii au intrat în contact, recunoscând-o pe Haiman și colanții distinctivi pe care îi purta în acea zi.

Când Alon și familia lui Haiman au postat mai târziu detaliile ei pe rețelele social, după ce pierduseră legătura cu ea, au inclus o descriere a tatuajelor ei și ceea ce purta. Oamenii au intrat în contact, recunoscând-o pe Haiman și colanții distinctivi pe care îi purta în acea zi.

În cele din urmă, familia a aflat de la două persoane care fuseseră cu Haiman, care le-au spus că ea s-a ascuns mai întâi sub o scenă cu prietenii și apoi s-a adăpostit sub un tufiș.

Aceștia au spus familiei că Haiman a fost găsită de teroriști Hamas înarmați cu cuțite, care au scos-o afară și au pus-o pe o motocicletă.

În cele din urmă, familia și Alon au primit o înregistrare video postată de Hamas pe Telegram, care o arăta pe fata însângerată și bătută, înconjurată de patru bărbați.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL