Skip to content
Politică

Cine este USR-istul care l-a înregistrat pe Gelu Puiu, secretarul de stat care a demisionat din Ministerul Mediului după dezvăluirea Recorder

Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

PS News vă prezintă în exclusivitate cine este cel care l-a înregistrat pe Gelu Puiu, secretarul de stat care șantaja directorii din instituțiile subordonate ministerului Mediului, astfel încât aceștia să demisioneze și să fie înlocuiți cu oameni de partid. Surse politice au dezvăluit pentru PS News că cel care l-a înregistrat este USR-istul Ștefan Neagu, cercetător în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”, potrivit informațiilor publicate pe profilul de Facebook.

Amintim că Recorder a intrat în posesia unor înregistrări care arată cum mai mulți șefi de direcții silvice din întreaga țară au fost schimbați din funcție în urma unei campanii de șantaj coordonate de la vârful Ministerului Mediului.

Jurnaliștii au publicat înregistrări cu fostul ministru al Mediului, liberalul Costel Alexe și secretarul de stat în Ministerul Mediului, Gelu Puiu, care șantajează directorii din Romsilva să demisioneze.

Din înregistrări rezultă că omul care a pus în practică această operațiune a fost secretarul de stat Gelu Puiu. Acesta s-a lăudat în fața apropiaților că a schimbat peste 20 de directori din sistemul silvic prin aceeași metodă: amenințându-i cu controale care sigur vor descoperi o neregulă.

Mai departe, Gelu Puiu îi raporta ministrului Costel Alexe, care se interesa dacă funcțiile din țară au fost eliberate.

Directorilor li se explica că este nevoie de înțelegere pentru că voința politică este alta. În locul acestora erau aduși oameni de la partid, mulți dintre ei fără nicio legătură cu domeniul. De menționat că directorii dăduseră concurs pentru aceste posturi și nu au fost numiți direct prin decizie politică.

Gelu Puiu, 41 de ani, a demisionat de la Ministerul Mediului, iar premierul Florin Cîțu a fost cel care a făcut anunțul, înaintea conferinței săptămânale a Comitetului Național de Vaccinare. „Secretarul de stat Gelu Puiu și-a înaintat demisia, pe care am acceptat-o”, a spus marți, 20 aprilie, premierul.

2 comentarii la “Cine este USR-istul care l-a înregistrat pe Gelu Puiu, secretarul de stat care a demisionat din Ministerul Mediului după dezvăluirea Recorder

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *