Skip to content
Externe

Cine este vicepreşedinta SUA, Kamala Harris. Dezvăluirile făcute în cartea sa „Adevărurile noastre. Visul american”

Twitter

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, se întâlnește vineri, 11 martie, la Bucureşti, cu președintele României Klaus Iohannis. Este prima sa vizită în România de la preluarea mandatului.

Cartea de memorii „Adevărurile noastre. Visul american”, scrisă de vicepreşedintele SUA Kamala Harris, este publicată în România de editura Nemira, în imprintul Orion de nonficţiune.

Anul trecut, tot la Orion, a apărut şi autobiografia preşedintelui SUA, Joe Biden: „Promisiunile mele. Despre viaţă şi politică”.

Fiică de imigranţi, Kamala Harris a crescut într-o comunitate din Oakland, California, cu preocupări pentru dreptatea socială. Pasiunea sa pentru justiţie a fost evidentă încă din copilărie, iar când a devenit procuror districtual adjunct imediat după absolvirea Dreptului, s-a impus rapid ca unul dintre cei mai inovatori agenţi ai schimbării în domeniul aplicării legii din SUA. A fost aleasă în scurt timp procuror districtual în San Francisco, apoi a devenit şefa organelor de aplicare a legii din statul California.

Cunoscută ca o susţinătoare a clasei de mijloc a înfruntat marile bănci în timpul crizei executărilor silite, obţinând un acord istoric pentru familiile salariate din California.

„Adevărurile noastre. Visul american” este o carte despre adevărurile fundamentale pe baza cărora a fost construită societatea americană şi despre îndelungata strădanie de a discerne care sunt aceste adevăruri şi cum este cel mai bine să se acţioneze pe baza lor, scrie ziare.com.

A fi inteligent înseamnă a identifica adevărurile care ne pot face să devenim o comunitate mai bună, precum şi a susţine aceste adevăruri cu toată forţa. Acesta a fost crezul care a călăuzit-o pe Kamala Harris spre o carieră de succes ca procuror general al Californiei, ca senator al Statelor Unite şi acum ca vicepreşedinte al ţării, confruntându-se în fiecare rol cu probleme complexe, de la asistenţa medicală şi noua economie la imigraţie, securitate naţională, criza opioidelor şi inegalitatea socială.

Provocarea mea de fiecare zi este să fiu o parte a soluţiei, să fiu o luptătoare optimistă în bătălia care va urma. Provocarea pe care v-o lansez este să vă alăturaţi acestui efort. Să luptăm pentru idealurile şi valorile noastre. Să nu ridicăm mâinile a neputinţă când este timpul să ne suflecăm mânecile“, spune Kamala Harris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *