Skip to content
Politică

Cine este Viorel Salvador Caragea, noua ”achiziție” a USR: scandaluri, acuzații grave, pensie de lux

Facebook/Viorel-Salvador-Caragea

Unul dintre cei mai controversați șefi din Poliția Română, contestat atât de o parte a polițiștilor din Gorj, dar și de către unii oameni de afaceri, Viorel Salvador Caragea, este noua ”achiziție” a USR-ului.

Dincolo de numărul mare al acuzațiilor care i-au fost aduse vreme îndelungată, nimeni nu l-a clintit pe Viorel Salvador Caragea din scaunul de șef al IPJ Gorj. După 6 ani de scandaluri, de abia în 2015 acesta a fost mutat la Centrul Chinologic de la Sibiu, de unde s-a și pensionat în anul 2017. Trebuie spus că fostul șef al poliției gorjene a stârnit antipatia angajaților și la Centrul Chinologic de la Sibiu, fiind acuzat, într-un memoriu transmis forurilor superioare, de „atentat la siguranța națională“.

Proaspătul USR-ist a declarat acum doi ani, în cadrul unei emisiuni, că are o pensie de aproximativ 10.000 de lei. Imediat după pensionare, fostul polițist s-a apropiat de politică, fiind candidat independent pentru Primăria Târgu Jiu la alegerile din 11 iunie 2017.

De-a lungul timpului, Viorel Salvador Caragea a fost acuzat în mai multe rânduri de oameni de afaceri locali că au fost amenințați de omul legii. În iunie 2013, sătul de presiunile la care era supus, un om de afaceri gorjean, Mihai Râmescu, a intrat în greva foamei în semn de protest faţă de abuzurile şefului IPJ Gorj, susținând că de aproximativ doi ani era hărțuit, monitorizat și că a ajuns să îi fie frică să mai meargă singur pe stradă. Acesta a mai spus că de-a lungul timpului, puterea și influența lui Viorel Salvador Caragea erau atât de mari, încât din arhivele electronice ale mai multor publicații gorjene au dispărut articolele compromițătoare scrise despre el. În 2013, în urma acestor plângeri, fostul șef IPJ Gorj a fost cercetat de corpul de control al ministrului de interne.

În 2017, presa gorjeană vorbea de faptul că doi mafioți italieni, cu un trecut infracțional cutremurător, erau găzduiți într-una dintre casele familiei fostului comandant al IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea. Unul dintre ei, Riccardi Orlandino, avea 31 de condamnări în Italia şi făcea parte din una dintre cele mai sângeroase organi­zaţii mafiote din Peninsulă.

Viorel Salvador Caragea a fost, în perioada 1994 – 2000, ofiţer operativ şi specialist la poliţia rutieră, în cadrul Poliţiei Municipiului Tg. Jiu, apoi a fost promovat şef de birou, în 2001 a devenit adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Tg. Jiu, în 2005 a devenit adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, iar din 2009 până în 2015, a fost șeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Conform CV-ul depus pe site-ul Universității din Petroșani, Viorel Salvador Caragea s-a născut în 1966, în perioada 1989 – 1990 a urmat cursurile Şcolii Militare de Subofiţeri Poliţie “Vasile Lascăr “ Câmpina, apoi în 1997 a absolvit Facultatea de Tehnologie a Construcţiilor de Maşini. În 2002 a urmat Cursuri postuniversitare la Academia de Poliţie “Al. Ioan Cuza”, specializarea management, în 2004 a terminat un curs F.B.I., pentru ca în 2006 să devină doctorand în domeniul Mine petrol și gaze, teză finalizată în 2013. În anul 2007 a absolvit și Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, un master în Bănci-Asigurări, iar în 2008 a făcut o Specializare în domeniul relaţiilor internaţionale, la Institutul Diplomatic Român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *