Skip to content
Politică

Cine face parte din echipa cu care Ciolacu vrea să conducă PSD: poziții-cheie pentru Firea, Grindeanu și Olguța Vasilescu

Inquam Photos / Octav Ganea

PS News vă prezintă în exclusivitate cine va face parte din echipa lui Marcel Ciolacu la Congresul care va avea loc pe 22 august. Potrivit unor surse social-democrate, atât Gabriela Firea, actualul primar al Capitalei, cât și fostul premier Sorin Grindeanu ar urma să se regăsească în echipa lui Ciolacu, ambii ocupând poziția de prim-vicepreşedinte.

Amintim că fostul premier Sorin Grindeanu a anunțat zilele trecute că renunță la funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) și se reîntoarce în viața politică.

„Voi reintra în politică, nu am lipsit la nicio campanie din ultimii 20 de ani şi tot ce-mi doresc este să redevenim echipa câştigătoare de la PSD Timiş.  Îmi depun candidatura pentru prim-vicepreședinte, pentru că am luat decizia să ma reîntorc în politică într-o echipă din care fac parte nu doar Marcel, eu și Gabi Firea… sunt mulți (…) Am încredere în Alfred Simonis, în Eugen Dogariu, în Sebastian Răducanu, în Călin Dobra şi în Voichiţa Lăzureanu, care ştiu că va face o figură excelentă în aceste alegeri, cât şi în toţi ceilalţi candidaţi”, susținea Sorin Grindeanu.

Și Claudiu Manta și Olguța Vasilescu, celebrul cuplu apropiat lui Liviu Dragnea ar urma să facă parte din echipa lui Ciolacu. Lia Olguţa Vasilescu ar urma să ocupe poziția de vicepreședinte pe domeniul social, iar Manda ar urma să facă parte din echipa celor 8 vicepreședinți regionali.

Tot în echipa lui Marcel Ciolacu se va regăsi și Titus Corlățean, vicepreședintele Senatului, dar și Daniel Băluță, actualul primar al Sectorului 4.

Iată cum arată echipa lui Ciolacu:

Marcel Ciolacu – preşedinte

Sorin Grindeanu – prim-vicepreşedinte

Gabriela Firea – prim-vicepreşedinte

Vicepreşedinţi pe domenii:

Lia Olguţa Vasilescu – social.

Gabriel Zetea – infrastructura

Mihai Tudose – economie

Vicepreşedinţi regionali:

Claudiu Manda

Titus Corlăţean

Daniel Băluţă

Ionut Pucheanu

Radu Moldovan

Laurenţiu Nistor

Vasile Gliga

Dragoş Benea

Cum arată programul politic al lui Marcel Ciolacu

În cadrul Congresului Partidului Social Democrat, ce este programat să aibă loc pe 22 august, Marcel Ciolacu va prezenta programul politic propus pentru reconstrucția formațiunii politice.

Acesta prevede abandonarea unor subiecte abordate de PSD în trecut, precum justiția penală, și își va concentra discursul și acțiunea politică pentru promovarea principiului de justiție socială, respectiv pe politicile publice privind diminuarea decalajelor sociale, asigurarea unui acces egal pentru toți cetățenii la dezvoltare și la servicii publice de educație și de sănătate, pentru reducerea sărăciei și creșterea clasei de mijloc.

Cu toate astea, PSD va continua să condamne atacurile din mediul politic împotriva instituțiilor fundamentale ale statului de drept care reprezintă pilonii sistemului democratic din România.

Un alt punct abordat de Marcel Ciolacu în programul politic pe care îl propune este „Experiență profesională și fără cumetrii în funcții publice”.

Astfel, ar urma introducerea unor reguli de selecție și de promovare în interiorul partidului și în funcții publice politice, pe criterii legate de experiența profesională și de competențele dobândite, printre care se numără și fără cumetrii în funcții publice – prin care se va interzice promovarea în funcții publice politice a unor persoane care se află în relație de rudenie de gradul 1 sau 2 cu cei care au putere de decizie în privința acelei funcții.

Nu în ultimul rând, program propune o repoziționare ideologică a partidului: de la percepția că PSD este „partidul pensionarilor” și al categoriilor defavorizate care au nevoie de asistență socială, social-democrații ar urma să se adreseze preponderent celor care au contribuit sau contribuie la dezvoltarea României.

Cu alte cuvinte, PSD ar urma să devină partidul clasei de mijloc. În acest sens, unul dintre obiectivele social-democraților ar urma să fie reducerea sărăciei.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *