Skip to content
Politică

Cine îi va lua locul lui Vlad Filat la conducerea partidului

Premierul Valeriu Streleț, președintele interimar al Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM), nu exclude ca fostul ministru al educației, Maia Sandu, să preia conducerea PLDM, informează agerpres.ro.

Partid se confruntă în prezent cu grave probleme de imagine, după arestarea liderului său, fostul premier al

Filat rămâne deocamdată liderul PLDM, iar el asigură doar interimatul. Premierul a mai spus că Filat va fi exclus din partid dacă se va demonstra că se face vinovat de acuzațiile aduse de procurori privind fraudele de la Banca de Economii, una din cele trei bănci implicate în devalizarea a circa 1 miliard de dolari la sfârșitul anului 2014.

Dacă va fi condamnat printr-o decizie irevocabilă (…) va trebui să înțelegem că a comis erori ce sunt inadmisibile și incompatibile cu funcția de lider de partid sau de membru de partid”, a afirmat premierul moldovean.

Cu toate acestea, Streleț nu exclude că Maia Sandu ar putea prelua conducerea partidului la viitorul congres. ‘Dacă va dori să candideze, eu cred că va obține o susținere cvasiunanimă’, a afirmat el, în baza nivelului ridicat de popularitate al fostului ministru, care prin reformele de la educație, și-a făcut o imagine bună, de om politic incoruptibil.

Un congres al PLDM, care va alege noua conducere a formațiunii, urmează să aibă loc în viitorul apropiat, la o dată care nu a fost încă decisă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *