Skip to content
Politică

Cine îl contracandidează pe Falcă la şefia PNL Arad. CULISELE unor reglări de conturi EXCLUSIV

specialarad.ro

Longevivul primar al Aradului – l-am numit pe Gheorghe Falcă, fin al lui Traian Băsescu (şi edil din 2004 până în prezent) – e pe cale să fie contracandidat la şefia PNL Arad chiar de către unul dintre foştii săi apropiaţi: deputatul Eusebiu Pistru.

Crunta ironie face ca actualul preşedinte al organizaţiei PNL Arad să fie chiar Geanina Pistru – consoarta lui Eusebiu Pistru –, care în trecut s-a dovedit unul dintre oamenii de casă ai lui Gheorghe Falcă, motiv pentru care a fost recompensată cu funcţiile de viceprimar şi de consilier local (deşi ANI a emis un aviz de incompatibilitate în acest sens, încă din 2015), dar şi cu cea mai înaltă funcţie din organizaţie.

Pistru, la un pas de ratarea Parlamentului

Potrivit surselor PSnews.ro, neînţelegerile dintre Gheorghe Falcă şi Eusebiu Pistru au răbufnit încă de la mijlocul anului trecut, când acesta din urmă a fost anunţat că a pierdut prima poziţie de pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor în favoarea tânărului Glad Varga – afacerist arădean, cel mai recent produs politic „marca” Falcă.  Tensiunile s-au intensificat rapid, în contextul în care Pistru a fost cât pe ce să fie „împins” şi de pe cea de-a doua poziţie eligibilă, întrucât Falcă intenţiona s-o impună pe Claudia Boghicevici (fost deputat și fost ministru al Muncii în guvernul Mihai-Răzvan Ungureanu).

Cronica unei depresii electorale

Totuşi, în urma mai multor ciondăneli, Pistru a reuşit să-şi menţină poziţia secundă, iar Boghicevici (care a candidat pe locul al treilea) a ratat Parlamentul, în pofida cheltuirii unor sume considerabile. Sursele citate ne-au relatat că, după alegerile legislative, Claudia Boghicevici a intrat în depresie şi nu a mai răspuns la telefoanele colegilor timp de o lună.

Vrea să-l contracandideze pe Falcă

În ultimele săptămâni, pe fundalul luptelor pentru putere din PNL, Eusebiu Pistru a început să străbată judeţul şi să-i asmută pe primarii nemulţumiţi de catastrofa înregistrată de liberali la alegerile parlamentare, când Gheorghe Falcă a ocupat funcţia de şef al campaniei. Simultan, Pistru ia în calcul să-l rivalizeze pe Falcă la şefia PNL Arad, filială aflată în pragul alegerilor interne (în perspectiva viitorului congres care va alege noul preşedinte al formaţiunii).

Adevăratele mize. Falcă se agaţă de Orban

În realitate, reglările de conturi din PNL Arad pot comporta, în funcţie de tabăra care se va impune, o serie de urmări importante în economia luptei pentru putere de la vârful formaţiunii. Noul preşedinte va decide cum va vota delegaţia filialei cu prilejul viitorului congres. Fiind cel care a condus dezastruoasa campanie de la parlamentare, Gheorghe Falcă nu se poate sustrage facţiunii Alina Gorghiu-Ilie Bolojan, considerată răspunzătoare pentru ruşinosul rezultat înregistrat la urne. Forţat de împrejurări – la fel ca alte figuri peneliste (sau ex-pedeliste) din vechea gardă –, Falcă intenţionează să se alipească de tabăra lui Ludovic Orban (deşi, de-a lungul timpului, între cei doi au existat şi oarece dispute).

Cutremur într-un fief PNL

Momentan, deputatul Eusebiu Pistru nu şi-a făcut simţită prezenţa în jocurile desfăşurate la centru şi nu şi-a manifestat încă oficial simpatia pentru Cristian Buşoi sau Ludovic Orban. Totuşi, frământările din organizaţie sunt de interes pentru toţi aspiranţii partidului, întrucât Aradul este considerat un fief liberal.

Falcă îngroapă PNL Arad cu o datorie de 300.000 de euro!

Nemulţumirile la adresa lui Falcă au luat amploare, săptămâna trecută, la auzul veştii apocaliptice că edilul a „uitat” să achite o datorie electorală de 300.000 de euro, aferentă unui contract semnat cu o agenţie arădeană (apropiată fostelor sfere PDL) – deţinătoare a unei tipografii, a ziarului „Glasul Aradului” şi a diverse site-uri media –, care s-a ocupat de elaborarea, tipărirea, redactarea şi distribuirea a numeroase postere, flyere şi materiale electorale comandate de liberalii arădeni. Facem precizarea că primarul Gheorghe Falcă a negociat documentul în contul PNL Arad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *