Cine îl va înlocui pe Adrian Veștea la Ministerul Dezvoltării

Sursă foto: Facebook/ Adrian Ioan Veştea

Ministrul Dezvoltării, liberalul Adrian Veștea, ales în funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov, spune cât timp va mai rămâne în fruntea ministerului pe care îl conduce, când se vor face înlocuirile și cine va prelua portofoliul de la Dezvoltare. „Conform celor discutate în Coaliție, acest portofoliu aparține Partidului Național Liberal”, a punctat Veștea.

„Practic, pot exercita această funcție până în luna octombrie, iar în ceea ce privește decizia de a face evaluări asupra altor colegi sau cu cine voi fi înlocuit, aparține, în primul și în primul rând, partidelor care au aceste portofolii. Ulterior, decizia se va lua în Coaliție și va fi validată de către Guvern.

Legea alegerilor locale păstrează vechiul parcurs care a existat în anul 2020, (pe data de 27 septembrie au existat acele alegeri), urmând ca din punct de vedere al procedurilor prealabile, o emiterea unei sentințe definitive în care să poată fi validați toți consilierii județeni și evident, președintele Consiliului Județean, va fi undeva la sfârșitul lunii octombrie.

Conform celor discutate în Coaliție, acest portofoliu aparține Partidului Național Liberal.

Am toată convingerea că până la finele mandatului acestei Coaliții de guvernare, Partidul Național Liberal își va păstra acest portofoliu. Despre persoana care va fi desemnată să mă înlocuiască o să discutăm la timpul potrivit.

Nu este o persoană deja stabilită.

Vom avea discuții în cadrul Partidului Național Liberal în așa fel încât activitatea Ministerului Dezvoltării să aibă continuitate și în același timp, ținând cont de faptul că acea persoană va fi validată, să poată să răspundă tuturor cerințelor în așa fel încât să poată să performeze”, a afirmat ministrul Dezvoltării la B1tv.

În ceea ce privește măsurile bugetare, Adrian Veștea a spus ca PNL dorește păstrarea actualul sistem fiscal.

„Încă nu sunt publice toate aceste măsuri. Cu siguranță că până la data de 1 septembrie, colegii noștri de la Ministerul Finanțelor vor pregăti un astfel de plan care îl vor supune atenției Coaliției de guvernare, dar vor exista mai multe variante.

Toate aceste măsuri care urmează să fie luate în cadrul acestui plan urmează să fie discutate punctual și fiecare dintre ele va fie evaluata din punct de vedere al oportunității de implementare, în perioada următoare. Un lucru este cert, avem un buget foarte mare de dezvoltare la nivelul României. Sumele provin atât din programele naționale, care sunt istorice și putem vorbi de programul național Anghel Saligny, care are un buget de aproape 65 de miliarde, care va duce în următorii ani la modernizarea tuturor comunităților din România.

Mai mult decât atât, avem programul național de redresare și reziliență (PNRR), un alt program care la rândul lui urmează să aibă partea sa de cofinanțări. Sunt sume de bani care vor veni ca și contribuții atât din partea autorităților locale, cât și din partea Guvernului României. De asemenea, avem celelalte programe europene. Vorbim de programele operațional regionale, programele operațional sectoriale care în perioada următoare vor duce la o dezvoltare pe măsură a României.

Partidul Național Liberal a demonstrat în cei 5 ani de zile în care a fost la guvernare că a păstrat aceleași cote de impozitare. Nu am majorat TVA-ul, iar în prezent, atât eu cât și colegii noștri din Partidul Național Liberal (evident, toate aceste lucruri le discutăm coaliția de guvernare) vom dori să păstrăm actualul sistem fiscal”, a mai spus ministrul Dezvoltării.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: