Cine intră în cursa pentru Primăria Capitalei de anul viitor

Cine intră în cursa pentru Primăria Capitalei
Sursa foto: fanatik.ro

Lista candidaților la Primăria Capitalei începe să prindă contur, deși alegerile locale se vor desfășura peste un an. AUR este singurul partid care a venit până în prezent cu un candidat oficial și un program, însă pe liste s-au anunțat și Nicușor Dan sau Gabriela Firea.

Partidul condus de George Simion și-a anunțat în această săptămână candidatul la Primăria Generală a Municipiului București, fiind vorba de Mihai Enache. AUR îl descrie drept un candidat cu „vastă experiență în administrația locală“, care a realizat „o serie de proiecte esențiale pentru bucureșteni“, cu referire la faptul că, în ultimii ani, Enache a lucrat în cadrul primăriilor sectoarelor 3, 4 și 5, în calitate de expert, șef de serviciu sau de direcție.

Mihai Enache va candida sub genericul „Alegerea de aur pentru București, Capitala noastră“ și promite să „redea bucureștenilor Capitala renăscută, sigură, predictibilă, familistă, prosperă, frumoasă, unificată, liberă, istorică și deblocată“. Candidatul AUR vine și cu o serie de măsuri, printre care se numără desființarea primăriilor și consiliilor locale de sector, dar și extinderea orașului până la limita autostrăzii A0, demersuri greu de realizat.

Potrivit G4Media, Mihai Enache este nașul de căsătorie al unui bărbat care a fost condamnat definitiv pentru complicitate la ultraj și tulburarea liniștii publice. Gabriel Ștefan Lupu, alături de mai multe persoane, a fost acuzat de procurori că a atacat forțele de ordine la protestul din Piața Victoriei din 1 februarie 2017. De asemenea, finul candidatului AUR ar fi participat și la fondarea Blocului Naționalist, o organizație care a adunat mai mulți reprezentanți ai extremei dreapta, menționează sursa citată. comun la Primăria Capitalei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: