Skip to content
Politică

Cine să fie ofiţerul acoperit din PSD? Doi foşti miniştri ies la rampă: „Eu sunt soldat!” „Nu a vorbit de o doamnă”

Cine să fie ofiţerul acoperit din Partidul Social Democrat, la care se referea ex-premierul Victor Ponta? Doi foşti miniştri ies la rampă în acest scandal.

Lista ofițerilor „acoperiți” din sânul Partidului Social-Democrat se restrânge, în contextul în care doi dintre vicepreședinții PSD, Ecaterina Andronescu și Mihai Tudose, au negat vehement că ei ar fi persoana despre care vorbește fostul premier, Victor Ponta, arată b1.ro.

CITIŢI ŞI: Ponta dă un indiciu asupra „ofiţerului acoperit” care vrea să preia PSD: „Vicepreşedinte, fost ministru”

În acest context, rămân doar patru actuali vicepreședinți PSD, foști miniștri în Guvern, care ar putea fi ofițeri acoperiți: Rovana Plumb, Nicolae Bănicioiu și Ioan Vulpescu.

„Nu a vorbit de o doamnă, a vorbit de un vicepreședinte. Cred că Ponta va trebui să clarifice și să spună cu nume și cu prenume. Nu 100%, ci 1000% nu am cum să fiu pe acea listă”, a explicat Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei.

„Nu am fost ieri (vineri – n.r.) la întâlnirea de la partid, pentru că mă întorceam de la Suceava. Am încercat să aflu de la colegi ce s-a întâmplat. Cred că susținerea pe care Victor Ponta i-a arătat-o lui Dragnea rezultă din grija pe care o are. Nu îi poate fi indiferent ce se întâmplă în și cu PSD”, a continuat Andronescu.

„Nu vreau să fac niciun fel de speculații, nu sunt nici suspicioasă și nici nu emit păreri dacă nu am argumente, de aceea cred că domnul Ponta trebuie să fie întrebat și să spună despre ce e vorba. Categoric nu e vorba despre mine”, a încheiat Ecaterina Andronescu.

Nici Mircea Tudose (fost ministru al Economiei), nu s-a lăsat mai prejos în a-și lua apărarea.

„E foarte greu să comentez acest gen de afirmații. Afirmațiile sunt foarte clare și, din punct de vedere legal, cine este în această situație încalcă legea”, a explicat Mihai Tudose.

„Mai mult: dacă domnul Ponta are cunoștință despre așa ceva, cu probe și poate demonstra, este complice, pentru că nu a făcut asta mai demult. Mie mi se pare o glumă, mai ales că este avocat. Eu știu că nu am fost aşa ceva, nu sunt așa ceva, eu sunt soldat”, a continuat Tudose.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *